Brexit, negocieri. Juncker, poziție tare în raport cu Marea Britanie

Darius Muresan / 21 iun 2018 / 15:31 Salveaza PDF Comentarii
juncker
Descriere foto: juncker

Sprijinul membrilor Uniunii Europene pentru poziţia Irlandei privind Brexit-ul nu se va modifica, a declarat joi, la Dublin, preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, care a avertizat cu privire la orice tentaţie de a izola această ţară în acordul privind retragerea Marii Britanii din blocul comunitar, transmite Reuters. 

''Am dorit să spunem încă o dată în mod clar că Irlanda nu este singură, ea este susţinută de 26 de state membre şi de Comisie şi acest lucru nu se va schimba'', a afirmat Juncker într-o conferinţă de presă după întrevederea sa cu premierul irlandez Leo Varadkar. 

''Sunt ferm împotriva oricărei tentaţii de încercare de izolare a Irlandei. Irlanda trebuie să fie parte a acordului'', a adăugat şeful executivului comunitar. 

Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, a afirmat constant angajamentul Londrei faţă de evitarea unei 'frontiere dure' între provincia britanică Irlanda de Nord şi Republica Irlanda după Brexit. 

Parteneriatul vamal reprezintă una dintre propunerile prezentate de guvernul britanic şi presupune că Londra va continua să colecteze tarife pentru bunurile care sunt destinate statelor membre ale UE. 

Dezbaterea privind rămânerea Marii Britanii într-o uniune vamală cu UE a devenit unul dintre subiectele controversate în dosarul Brexit. O uniune vamală care stabileşte tarife externe pentru bunuri importate de UE şi permite libera circulaţie a acestora ar oferi o soluţie la problema evitării unei 'frontiere dure'. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26