Braşov: Strategia de Dezvoltare a judeţului pentru 2021-2030, elaborată în cadrul unui proiect cu finanţare europeană

O strategie de dezvoltare a judeţului Braşov pentru perioada 2021-2030 va fi elaborată, în următoarele 12 luni, de Consiliul Judeţean (CJ), în parteneriat cu Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov (ADDJB), în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, în valoare de peste 3,7 milioane de lei, al cărui obiectiv este creşterea performanţei administraţiei publice din judeţ în domeniul planificării strategice, a anunţat, joi, conducerea CJ Braşov, scrie Agerpres.

Proiectul "Îmbunătăţirea procesului decizional şi reducerea birocraţiei la nivelul Consiliului Judeţean Braşov", în valoare de 3.750.775,47 lei, din care 3.657.759,96 lei cofinanţare europeană, va fi implementat în perioada 6 septembrie 2019 - 5 martie 2022.

Acesta prevede elaborarea unei strategii de dezvoltare a judeţului şi a unui Plan de măsuri pentru aplicarea acestora, a unei metodologii de monitorizare şi evaluare a stadiului implementării acestora, un Plan Strategic Instituţional al CJ Braşov 2021-2023, precum şi o soluţie informatică - portal web, arhivare electronică, captură documente, fluxuri de lucru cu documente, registratură electronică şi management arhivă fizică de documente, care va furniza digital fluxurile de lucru de bază din cadrul CJ Braşov.

De asemenea, prin proiect, arhiva cu documente va fi transferată în mediu digital prin retro digitalizare.

Preşedinte Agenţiei de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov (ADDJB), Mihai Pascu, a precizat, într-o conferinţă de presă, că prima strategie de dezvoltare a fost elaborată în 2009, tot în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, şi a reprezentat primul document programatic al judeţului de după Revoluţie. "Ca orice strategie, un document programatic de planificare necesită update-uri. Datele de la care am pornit la momentul respectiv s-au schimbat. Avem astăzi noi provocări, judeţul Braşov are noi oportunităţi", a subliniat Pascu.

Conform Lucianei Gliga, director în cadrul ADDJB, Strategia de Dezvoltare a judeţului Braşov urmează să fie elaborată în următoarele 12 luni, astfel încât, în octombrie anul viitor, să fie aprobată, iar procesul de elaborare va cuprinde dezbateri publice, grupuri de lucru. "Se vor elabora propuneri de dezvoltare coerente, legate de sursele de finanţare pentru că până la urmă degeaba faci un document dacă nu identifici şi sursele de finanţare", a menţionat Gliga.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel