Botoşani: Deschidere de an şcolar pentru 60 de deţinuţi din Penitenciar

Zeci de deţinuţi din Penitenciarul Botoşani au participat, luni, în calitate de elevi, la deschiderea noului an şcolar, a anunţat purtătorul de cuvânt al unităţii de detenţie, Ana Maria Rotariu.

Potrivit sursei citate, în anul şcolar 2019- 2020 s-au înscris la cursuri 60 de persoane private de libertate, dintre care 50 urmează cursurile primare şi gimnaziale, iar zece sunt înscrişi la cursurile liceale.

Cursurile sunt predate de cadrele didactice de la Şcoala Specială Sfântul Stelian din municipiul Botoşani.

"Ca şi în anii anteriori, activitatea de predare este asigurată de cadre didactice delegate din cadrul instituţiei de învăţământ şi vizează, în principal, materii precum: matematică, limba şi literatura română, biologie, geografie- istorie, precum şi alte materii corespunzătoare curriculei şcolare stabilite la nivel naţional de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice", a afirmat Rotariu.

Conform Legii 254/20013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, persoanele private de libertate care promovează un an şcolar beneficiază de 30 de zile considerate ca executate din pedeapsă.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25