Botoşani: Patriarhul Daniel a vizitat Casa Memorială 'Patriarh Teoctist' de la Tocileni

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), PF Daniel, a vizitat duminică seară Casa Memorială 'Patriarh Teoctist' din localitatea Tocileni, judeţul Botoşani.

Acesta şi-a manifestat preţuirea şi recunoştinţa faţă de predecesorul său pentru multă lucrare pe care a făcut-o în favoarea bisericii'.

'Felicităm pe domnul primar, pe ÎPS Teofan şi pe toţi cei care au contribuit la organizarea acestui muzeu, dar şi pe toţi care, cu recunoştinţă şi bucurie, cu respect şi bucurie, intră aici să cinstească memoria unui mare patriot, un iubitor de Hristos, de biserică şi de neam românesc', a afirmat Patriarhul Daniel.

Potrivit acestuia, Patriarhul Teoctist a avut o trăire foarte autentică şi profundă', devenind astfel o 'pildă de urmat'.

Întâistătătorul BOR a fost însoţit la Tocileni de Înalt Prea Sfinţitul Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, dar şi de prefectul Costică Macaleţi şi preşedintele interimar al Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu.

Vizita la Casa Memorială 'Patriarh Teoctist' a avut loc după ce, duminică dimineaţă, patriarhul a sfinţit biserica Mănăstirii Zosin. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel