Bombă din Al Doilea Război Mondial, găsită în Budapesta, neutralizată

Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay

O bombă de 500 de kilograme va fi neutralizată. Populația va fi evacuată. 

O bombă de 500 de kilograme rămasă din Al Doilea Război Mondial şi găsită în zona unui şantier din sectorul 13 al capitalei Ungariei urmează să fie neutralizată joi, a anunţat miercuri poliţia din Budapesta (BRFK), informează agenţia MTI, scrie Agerpres. 

Bomba va fi dezactivată în locul în care a fost găsită, în zona străzii Reitter Ferenc.

Zona va fi evacuată



Zona va fi evacuată pe o rază de 500 de metri, a declarat pentru MTI Milan Gajdos, purtător de cuvânt al unităţii de genişti militari.

Operaţiunea se va desfăşura între orele 7:00 şi 13:00, a precizat BRFK.

Proiectil exploziv de calibrul 152 de milimetri, găsit sub un gard din Mihai Bravu

Un proiectil exploziv de calibru 152 de milimetri a fost găsit, marţi după-amiază, în localitatea Mihai Bravu, judeţul Giurgiu, de un localnic care efectua săpături în gospodărie pentru schimbarea unui gard, au informat reprezentanţii ISU Giurgiu, mai scrie Agerpres. 

"În această după-amiază, ISU Giurgiu a fost solicitat prin 112 de un cetăţean din localitatea Mihai Bravu care efectua săpături în gospodărie pentru schimbarea unui gard şi a găsit un obiect care semăna cu un proiectil. Bărbatul şi-a dat seama că poate fi vorba despre muniţie neexplodată şi a solicitat sprijinul autorităţilor", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

Echipa pirotehnică a ISU Giurgiu s-a deplasat la faţa locului pentru asanarea terenului. Zona a fost asigurată, iar specialiştii au constatat că era vorba de un proiectil neexplodat calibrul 152 de milimetri. Acesta a fost ridicat şi transportat în siguranţă, urmând să fie distrus în poligonul de specialitate al ISU Giurgiu.

De la începutul anului, pirotehnicienii din cadrul ISU Giurgiu au ridicat zece proiectile explozive cu calibre de 76, 100, 152, respectiv 203 milimetri, o bombă de aruncător de calibru 82 de milimetri, un proiectil perforant de calibru 1000 de milimetri, două încărcătoare de infanterie şi două obiecte metalice din localităţile Crevedia Mare, Băneasa, Stoeneşti, Mihai Bravu, Popeşti, Bâcu şi Crucea de Piatră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel