Bombă descoperită în centrul Berlinului

Atentat
Atentat

O bombă americană de 100 de kilograme folosită în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost descoperită vineri în centrul oraşului Berlin, în apropiere de emblematica piaţă publică Alexanderplatz, a anunţat Poliţia locală, citată de AFP. 

Descoperită în proximitatea unui impunător centru comercial, acea bombă, al cărei detonator a rămas intact, a fost aruncată asupra capitalei germane dintr-un avion american. Un perimetru de securitate de 300 de metri va fi delimitat în jurul bombei, înainte de dezamorsarea acesteia. Autorităţile germane au o mare experienţă în acest tip de evenimente, întrucât descoperirile ce vizează bombe din al Doilea Război Mondial sunt relativ frecvente. 

Operaţiuni impresionante la sol


Bombele lansate de trupele Aliate în epocă şi care nu au explodat la impact provoacă în prezent operaţiuni impresionante la sol. Cea mai mare evacuare de acest tip de după 1945 a avut loc în septembrie 2017, la Frankfurt, unde a fost găsită o uriaşă bombă britanică echipată cu o sarcină explozivă de 1,4 tone. Peste 65.000 de rezidenţi au fost nevoiţi atunci să îşi părăsească locuinţele. 

Deşi, în general, astfel de dispozitive pot fi dezamorsate, în anumite cazuri rare trebuie să aibă loc o explozie controlată.  Berlinul a cunoscut în timpul războiului o campanie de bombardamente intense, în special în primăvara anului 1945, când o treime din clădirile oraşului au fost distruse şi zeci de mii de oameni au murit. 

Mii de bombe rămase neexplodate au fost descoperite de atunci şi aproximativ alte 3.000 s-ar afla încă în solul berlinez, potrivit experţilor.  În aprilie 2018, forţele de securitate din Berlin au dezamorsat o bombă britanică de 500 de kilograme. Atunci, aproximativ 10.000 de persoane au fost evacuate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel