Bogdan Teodorescu explică de ce Traian Băsescu nu agreează Antena 3

bogdan-teodorescua
bogdan-teodorescua

Profesorul Bogdan Teodorescu a explicat, miercuri seară, la Sinteza Zilei, de ce președintele Traian Băsescu stigmatizează postul Antena 3 de câte ori apare în public.

În contextul în care realizatorul emisiunii Sinteza Zilei, Mihai Gâdea, lansa întrebarea dacă era într-adevăr prea mult ca președintele Traian Băsescu să fi mers la bătrânul de 85 de ani din Cluj-Napoca, evacuat de SPP în timpul discursului rostit duminică de șeful statului la dezbaterea organizată de Fundația Mișcarea Populară, să-și ceară scuze, profesorul Bogdan Teodorescu a comentat:  "Da. Evident. Cei zece ani ne confirmă acest lucru. Dar mai este un aspect: marea problemă a României este de fapt un anumit tip de ipocrizie, pe care noi trebuie să o vedem. Traian Băsescu a fost un om care a fost un beneficiar al comunismului, a fost un om care este suspectat că a avut legături cu Securitatea, a fost un om care este implicat în afacerea dispariției flotei României. Acest om implicat în dispariția flotei României vorbește de anticorupție, fostul beneficiar al regimului comunist vorbește de anticomunism și fostul personaj care era pe listele Securității vorbește de antisecurism. Că face asta este opțiunea lui, dar că se-adună o ceată întreagă de oameni care îi cântă osanale că fac asta apare problema ipocriziei".

În opinia politologului, atitudinea președintelui Băsescu față de postul Antena 3 este explicabilă, din moment ce îi strică imaginea pe care a dorit să o impună.

"Traian Băsescu singur nu exista, Traian Băsescu există fiindcă în toată această lume, în această țară, au fost oameni care au închis ochii la adevăratul Traian Băsescu și au cultivat imaginea pe care el a vrut să și-o impună: anticomunist, antisecurist, luptător împotriva corupției, ignorând toate aceste lucruri. DIn această poveste pornește partea incomodă a prezenței dumneavoastă în lume, fiindcă spuneți lumii cum arată de fapt Traian Băsescu, diferența între imagine și realitate, între proiecție și adevăr. Ori, de fapt, Traian Băsescu avea tot interesul ca media dumneavoastră să nu existe, ca nimeni să nu afle că l-au târât pe scări pe acel om, nu numai pentru grosolonia faptului în sine, ci și pentru toată istoria de falsuri pe care Traian Băsescu și-a construit-o prin discurs. Dl Traian Băsescu nu este anticomunist, dl Traian Băsescu nu este antisecurist și nu este ancorupție, fiindcă toată activitatea lui demonstrează acest lucru. Însă au fost oameni care au construit această imagine și dumneavoasttră i-o stricați. De-aia trebuie să dispăreți, de-aia vă acuză, de-aia de câte ori apăreți în public vă stigmatizează înainte de a vorbi. Pentru a pune o pată pe dumneavosastră înainte de a spune un adevăr incomod", a explicat politologul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel