Bogdan Stoica, avocatul Simonei Halep, după ce TAS i-a redus pedeapsa tenismenei: "Acel dosar are o importanţă fără precedent în istoria cazurilor de dopaj"

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Bogdan Stoica, avocatul Simonei Halep, a făcut primele declarații, după decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne 

"Acel dosar are o importanţă cumva fără precedent în istoria cazurilor de dopaj. Are o importantă aşa de mare în primul rând datorită faptului că ITIA a transformat acest dosar dintr-un dosar clasic de contaminare - nu a fost niciodată altceva - într-un dosar de o importanţă ieşită din comun, în care se pune în discuție însăşi valabilitatea programului de paşaport biologic. Acum, în raport cu această situaţie şi acest interes ieşit din comun pentru acest dosar - cu foarte mulţi avocaţi, experţi -, tribunalul a ales, în cursul audierilor, să meargă pe varianta pronunţării acestei hotărâri doar la momentul la care explicațiile, motivarea acestei hotărâri va fi gata.

Acest lucru înseamnă că, dincolo de obţinerea unui consens cu privire la soluţia în sine, arbitrii ar fi trebuit să mai lucreze încă o lună - o lună şi jumătate, poate chiar mai mult, la tot ce înseamnă punerea pe hârtie a argumentelor folosite pentru a ajunge la această hotărâre. În condiţiile în care decizia dânşilor a fost să reducă această perioadă de suspendare, de la 4 ani la 9 luni, nu mai exista niciun motiv pentru care această decizie operativă să nu fi fost emisă în cel mai scurt timp posibil, după ce arbitrii au ajuns la acest verdict", a spus Bogdan Stoica, la Digi Sport.

"Rezultatele Simonei din perioada 29 august 2022 - data testului pozitiv - şi 7 octombrie - data suspendării - rămân practic retrase, în considerarea faptului că suspendarea operează de la momentul 7 octombrie, dar cu efect retroactiv, de la momentul testului pozitiv din 29 august. Noi nu am contestat niciodată acest lucru, aşa cum nu am contestat niciodată, după ce am testat suplimentul respectiv, că urmează să fie vorba despre o suspendare", a mai spus avocatul Simonei Halep.

Vezi și: Pedeapsa pentru Simona Halep, redusă! Prima reacție a sportivei

Cum a reacționat Simona Halep

”A fost extrem, extrem de fericită (n.r. Simona Halep), fericire maximă. A fost un chiot de bucurie. E genul emoțional. E foarte greu de crezut că un sportiv ca ea, care a ajuns să se lupte cu întreg sistemul antidoping... O cunosc pe Simona de foarte mulți ani, de la 12 - 13 ani. O sportivă exemplară, cu o carieră nepătată, cu o grijă exemplară pentru sportul curat, a ajuns complet aiurea într-o situație incredibilă.

Nu pot să spun că am știut de la început că vom câștiga, dar am crezut de la început că o putem ajuta. Am fost o echipă, doi avocați și mai apoi un al treilea. Da, eu am fost singurul din România. E un om extraordinar și știam că Simona nu poate face așa ceva”, a mai spus Bogdan Stoica, potrivit digisport.ro.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a admis apelul depus de Simona Halep şi i-a redus la nouă luni suspendarea de patru ani dictată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), potrivit Agerpres. 

Vezi și: Reacția lui Toni Iuruc, după ce Simonei Halep i-a fost redusă suspendarea. "Vă rog să mă înțelegeți"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel