Bogdan Chirieac despre alegerile anticipate: "Este speculația făcută de fiecare dată când România intră într-o criză politică"

Analistul politic, Bogdan Chirieac, a vorbit, în direct, la un post de televiziune despre moțiunea de cenzură și despre varianta unor alegeri anticipate. 

Întrebat cât de plauzibilă este varianta de a nu se întruni o nouă majoritate și de a nu se forma un nou Guvern, plus ideea de a ajunge la alegerile anticipate, așa cum susține USR-ul, analistul politic, Bogdan Chirieac, a răspuns, în direct, la România TV:

"Foarte puțin plauzibilă să știți. Este speculația făcută de fiecare dată când România intră într-o criză politică. Realitatea este însă că parlamentarii nu vor pleca cu un an mai devreme din mandatul pe care îl au. Gândiți-vă că foarte multă lume a schimbat partidul, în acest mandat. Nu s-au așezat lucrurile. Nu se știe cum va fi cu PSD, cu Pro România, cu ALDE. Sigur că e un moment mai bun pentru PNL și USR, dar nici acei parlamentari nu sunt atât de dornici să plece din Parlament, fiindcă și acolo se mai schimbă conducerea partidului. Nu știi dacă te mai pune sau nu pe listă. Apoi, un parlamentar când pleacă, nu pleacă de unul singur, e cu toată echipa. Consilieri, prin zonele locale, oameni băgați. Din toate partidele să știți, nu doar partidul aflat la putere. Deci chestiunea că nu trece în Parlament (...) poate că primul Guvern pică. În al doilea Guvern, și dacă va fi propus Fane Spoitoru, va trece", a declarat Bogdan Chirieac.

Noul Guvern și alegerile anticipate

În ceea ce privește varianta unui nou Guvern format din Pro România, ALDE și PSD, în condițiile în care Viorica Dăncilă a declarat la România TV că exclude orice negociere cu Victor Ponta, Bogdan Chirieac a răspuns:

"Se vehiculează lucrul acesta, de un viitor Guvern făcut cu PSD-ul, dar una este Guvernul, alta sunt alegerile anticipate. Cu Guvernul o să vedem. Stați să vedem dacă pică Guvernul joi, că eu cred că se va negocia până în ultima clipă și nimeni nu poate să spună sau nu dacă trece moțiunea, în mod real. Dacă nu trece, Guvernul merge mai departe, dacă trece, formarea unui nou Guvern, la un moment dat, cum se face, vă dați seama Klaus Iohannis nu va numi pe cine dorește PSD-ul sau Pro România. Nu va numi! Chestiunea asta că merge domnul Ponta cu nu știu câte sute de semnături și va fi numit, este exclusă, fiindcă varianta alegerilor anticipate îi va fi convenabilă lui Klaus Iohannis, după prezidențiale. Asta în ipoteza, destul de puțin probabilă, nu știu, că domnul Klaus Iohannis mai obține al doilea mandat. Deci cred că soluția alegerilor anticipate este de exclus", a mai adăugat acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel