Bodog a semnat pentru achiziția de vaccinuri împotriva rujeolei

Ministrul Sănătății a declarat miercuri că a demarat procedura pentru 115.000 de vaccinuri ROR. Grindeanu: „Lipsa vaccinului nu e nouă, puneţi oamenii la muncă”.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, miercuri, că a fost semnată demararea procedurii pentru achiziţionarea a 115.000 de vaccinuri împotriva rujeolei, context în care premierul Sorin Grindeanu i-a amintit acestuia că lipsa vaccinului menţionat în anumite judeţe nu este o problemă nouă şi l-a îndemnat să-i pună la muncă pe oamenii din minister. 

„În zece judeţe am fost informat că am ajuns la fundul sacului, motiv pentru care ieri au fost demarate procedurile şi azi am semnat demararea procedurii pentru achiziţionarea de urgenţă a unui număr de 115.000 de doze de vaccin ROR. Continuă şi procedura de achiziţie pe acord-cadru de vaccin ROR”, a afirmat Bodog, la începutul şedinţei de Guvern. 

În replică, premierul Sorin Grindeanu a arătat că lipsa stocurilor de vaccin în anumite judeţe nu e o problemă nouă şi i-a cerut ministrului de resort să evite astfel de situaţii. 

[citeste si]

„Inclusiv (...) în judeţul Caraş-Severin apăruse o problemă care mi-a fost semnalată când am fost acolo. V-aş ruga, mai ales pe aceste domenii să lucrăm preventiv, să nu aflăm peste noapte că nu avem anumite stocuri. V-aş ruga să-i puneţi la muncă pe cei din ministerul pe care îl gestionaţi astfel încât să evitaţi situaţii de acest tip. Asta e ceea ce îmi doresc să faceţi şi vă rog să o faceţi”, a spus premierul, potrivit Agerpres. 

Pe de altă parte, ministrul Florian Bodog a anunţat că atât vaccinul hexavalent, cât şi cel tetravalent au ajuns în ţară conform calendarului programat. 

„Acolo deja nu mai avem o problemă. Mai rămâne problema vaccinului hepatitic B pediatric. Am achiziţionat toate cantităţile disponibile pe piaţă de la toate firmele şi mai avem încă o ofertă din partea Guvernului norvegian (...) de 10.000 de doze care au venit ca urmare a activării procedurii europene de urgenţă”, a susţinut ministrul Sănătăţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel