Boc: jumătate din populație este asistată social în unele județe

EMIL BOC - DECLARATII - CLUJ
EMIL BOC - DECLARATII - CLUJ

Premierul Emil Boc a afirmat că a făcut câteva analize împreună cu ministrul Muncii, Ioan Botiş, rezultând că există judeţe în care 50% din populaţie beneficiază de diferite forme de asistenţă socială.

„Am făcut câteva analize cu ministrul Muncii şi am văzut că există unele judeţe în care aproape 50% din populaţie beneficiază de diverse forme de asistenţă socială, iar acest lucru nu mai poate continua. Un stat nu-şi poate permite să dea atâţia bani în continuare pe diverse forme de asistenţă socială, fără muncă, pentru că atunci nu ne mai rămân bani nici pentru autostrăzi, nici pentru spitale, nici pentru educaţie”, a spus Boc la postul public de radio. El a precizat că se fac evaluări ale celor care beneficiază de venitul minim garantat, precum şi în cazul persoanelor care primesc pensie de handicap pentru a se vedea dacă acestea au fost acordate corect.

„Sistemul acesta, promovat în ultimii 20 de ani, de a sta cu mâna întinsă să ni se dea, nu mai poate rezista în România. Trebuie cu adevărat să fie sprijiniţi cei care sunt bătrâni, cei care sunt invalizi, cei care sunt cu probleme de handicap, cei care au o problemă şi nu pot să muncească: "Da!", din tot sufletul trebuie să-i ajut. Pe şmecheri şi pe ceilalţi care beneficiază de tot felul de alte forme de ajutor din partea statului, dar au şi maşini de lux şi vile sau sunt plecaţi în străinătate, dar primesc din partea statului ajutor social, acest lucru nu mai poate continua”, a adăugat şeful Executivului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel