EXCLUSIV  Biciclete. Lucruri nespuse despre PNRR. Carmen Avram: Acest capitol a primit toţi banii de care aveau nevoie

Facebook Carmen Avram
Facebook Carmen Avram

Europarlamentarul Carmen Avram a spus care este capitolul foarte bine bugetat de către coaliţia PNL - USR PLUS în PNRR.

Europarlamentarul Carmen Avram a explicat, în cadrul emisiunii "Ce se întâmplă?" realizată de Răzvan Dumitrescu la DC News, care este capitolul din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă care primeşte fonduri mai mult decât îndestulătoare. 

"Nu e adevărat că opoziţia crede că e totul în neregulă (n.r. – cu PNRR). Opoziţia crede că cel puţin un capitol e foarte în regulă, acela referitor la biciclete, care a primit toţi banii de care aveau nevoie şi încă ceva în plus, egal 200 de milioane de euro.

Apar bicicletele şi la managementul apei şi la un capitol referitor la căile ferate şi la o distanţă de vreo 3.000 de kilometri de piste. Apare infrastructură de biciclete peste tot şi atât cât am reuşit noi să calculăm, ne-au ieşit vreo 200 de milioane care înseamnă de şapte ori mai mult decât primeşte, de exemplu, Cernavodă pentru producţia şi stocarea de hidrogen.

Repet, nu am nicio problemă cu bicicletele, doar că mă întreb de ce apar ele peste tot. Şi dacă ne gândim că la asta se mai adaugă planuri de fezabilitate şi consultanţă, precum şi alte lucruri, cred că ne ducem spre foarte multe sute de milioane doar pentru biciclete, în condiţiile în care agricultura nu are niciun cent", a declarat Carmem Avram într-un interviu acordat DC News.

VIDEO: 

Cristian Ghinea: În octombrie sau noiembrie putem să primim prefinanţarea din PNRR

Ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a declarat luni că primii bani din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă ar putea ajunge în România în lunile octombrie sau noiembrie

"În octombrie, după aprobarea de către Comisie, care va fi în cursul lunii septembrie, nu ştim la ce dată, urmează încă o lună pe regulament pentru aprobarea în Consiliu, deci cândva în luna octombrie putem să primim prefinanţarea. Sau noiembrie. (...) Prefinanţarea înseamnă prefinanţarea din granturi, intră imediat în ţară 1,3 miliarde. Prefinanţarea din împrumuturi o vom lua anul viitor pentru că (...) atârnă pe buget. Deci, în funcţie de cum facem bugetul anului viitor, tragem şi prefinanţarea din împrumuturi, dar putem acum să începem toate proiectele din granturi", a spus Ghinea la Palatul Parlamentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel