Benzină, scumpire acciză. Ce s-a întâmplat azi la pompă

Accizele la carburanţi se majorează, începând de azi, cu 0,16 lei pe litru la toate cele trei categorii de combustibil, respectiv benzină cu plumb, fără plumb şi motorină, iar de la 1 octombrie va avea loc a doua etapă de creştere a accizelor. 

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a anunţat, la finele lunii august, că accizele la combustibil vor creşte în două etape, de la 15 septembrie şi de la 1 octombrie, cu câte 0,16 lei pe litrul de combustibil. 

"Această măsură se produce în etape pentru a nu produce un şoc la nivelul consumului, şoc care poate genera creşteri de preţ, ar urma scăderi de consum şi poate afecta bugetul de stat, având încasări mai mici la bugetul de stat şi nu se mai atinge un obiectiv", a afirmat Ionuţ Mişa în data de 30 august, potrivit Agerpres.

O zi mai târziu, Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicita Guvernului să nu majoreze acciza la carburanţi, ci să îmbunătăţească sistemul de rambursare a taxei pe valoare adăugată (TVA) străinilor, astfel încât România să devină un centru de alimentare de carburant din zona Balcanilor, precum Luxemburg în Europa de Vest. 

Majorarea accizei și-a făcut simțită prezența la pompă. Încă de acum câteva zile prețul a început să crească treptat. În cursul zilei de ieri mulți șoferi s-au înghesuit în benzinării pentru a face plinul, chiar înainte de intrarea accizei în vigoare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel