EXCLUSIV  Bebeluș, bruscat de preot. Patriarhia Română, reacţie. „A avut o cădere nervoasă”

Scene pe care niciun părinte nu ar vrea să le vadă au avut loc într-o biserică din Brăila. Preotul care oficia o slujbă de botez s-a enervat pentru că nu reuşea să îşi ridice patrafirul, descărcându-se pe bebeluşul care plângea. 

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, după ce o filmare a apărut în mediul online, stârnind numeroase reacţii de indignare, a spus că este o atitudine inadecvată.

„Imaginile apărute în presă în legătură cu preotul din Brăila care a oficiat taina Sfântului Botez într-un mod care a stârnit mâhnire şi tulburare sunt comentate în registrul critic. Fără îndoială, e vorba de o atitudine total inadecvată, de gesturi lipsite de delicateţe", a declarat Vasile Bănescu, contactat de DC News.

Acesta susţine că părintele a avut o cădere nervoasă. „Am aflat că părintele respectiv avusese o zi extrem de grea şi a suferit o cădere nervoasă, pe care o regretă foarte mult. Bineînţeles că acest lucru nu-l scuză. Patriarhia Română a transmis un mesaj către Arhiepiscopia Dunării de Jos, care a declanşat deja o anchetă", a spus purtătorul de cuvânt.

[citeste si]

Întrebat dacă crede că acesta îşi va cere scuze, a spus: „Eu, personal, am şi transmis un mesaj în acest sens. Ar fi bine şi cred că o va face. Va cere scuze familiei respective. Familia nu a depus o plângere, pentru că probabil îl cunosc. Am înţeles că este un preot serios, care a ajuns, din păcate, într-un asemenea episod regretabil. Scuze deja au fost transmise de către Arhiepiscopia de care aparţine părintele".

VEZI ŞI Bebeluș BRUSCAT. Arhiepiscopia, DECIZIE în privința preotului

În cursul zilei de astăzi, a fost decisă suspendarea, pentru o perioadă de 30 de zile, a preotului, potrivit unui comunicat remis de Biroul de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel