Bebeluș bruscat de preot. Arhiepiscopia, decizie în privința preotului

Arhiepiscopia Dunării de Jos a luat o decizie în ceea ce-l privește pe preotul care a bruscat un bebeluș la botez.

Preotul Traian Mazăre, de la Biserica "Sfinţii Constantin şi Elena" din Brăila, care a fost filmat în timp ce brusca un bebeluş în timpul slujbei de botez, imagini care au apărut pe internet, a fost suspendat miercuri, pentru o perioadă de 30 de zile, potrivit unui comunicat remis de Biroul de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos. 

"Ca urmare a tulburărilor produse în ziua de 28 octombrie 2017, cu ocazia săvârşirii Tainei Sfântului Botez la Biserica Sfinţii Împăraţi din municipiul Brăila, potrivit procedurilor canonice şi statutare bisericeşti, în data de 1 noiembrie 2017 a avut loc cercetarea disciplinară a preotului paroh Traian Mazăre. Rezultatele cercetării au confirmat gesturi nepotrivite şi o atitudine inadecvată a preotului în timpul oficierii slujbei Tainei Botezului. Urmare celor constatate, Permanenţa Consiliului Eparhial a analizat cu atenţie toate aspectele situaţiei create şi a aplicat sancţiunea prevăzută de art. 5 (A), alin. (1), lit. i) din Regulamentul Autorităţilor Canonice Disciplinare şi al Instanţelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, respectiv oprirea (...) de la săvârşirea unor lucrări sfinte timp de 30 de zile a preotului în cauză", se arată în comunicat, scrie Agerpres.

În urma imaginilor apărute marţi pe internet, Arhiepiscopia Dunării de Jos şi-a exprimat regretul pentru "atitudinea nepotrivită a preotului slujitor" şi şi-a cerut iertare "familiei şi credincioşilor", anunţând declanşarea unei anchete în cazul respectivului preot. 

De asemenea, Inspectoratul de Poliţie Judeţean s-a sesizat din oficiu după apariţia imaginilor pe internet, după cum a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, subinspector Laura Dan. 

"Colegii mei s-au sesizat din oficiu pe baza imaginilor apărute şi efectuează verificări, pentru a se stabili dacă în cauză sunt întrunite elementele constitutive ale unei infracţiuni, urmând a se lua măsurile legale în consecinţă", a declarat Laura Dan. 

În filmuleţul apărut pe internet, care a provocat revoltă în rândul celor care l-au văzut, se poate observa cum preotul paroh Traian Mazăre se enervează în timp ce oficiază botezul unui bebeluş care plânge şi îl scufundă nervos în cristelniţă. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel