Basilica împlinește 10 ani de activitate

Crişan Andreescu / 16 iun 2018 / 06:28 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Basilica,  agenția de știri a Patriarhiei Române, aniversează sâmbătă, 16 iunie 2018, zece ani de când și-a început activitatea în mediul online.

Basilica. Ca departament, ea a fost înființată în 2007, însă activitatea jurnalistică materializată pe site-ul basilica.ro se desfășoară din data de 16 iunie 2008.

Agenția de știri Basilica este parte a Centrului de Presă Basilica al Patriarhiei Române împreună cu: Trinitas TV, Radio Trinitas, Ziarul Lumina și Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

De ce existăm și ce oferim?

Rolul Agenției de știri este acela de a prezenta activitățile și atitudinile Bisericii Ortodoxe Române în diferitele probleme actuale.

Conținutul este adaptat cerințelor mereu în schimbare din mediul online și este transmis pe rețelele sociale, adesea în timp real, pentru a ajunge la cât mai multe persoane dornice de conținut media religios de calitate.

Basilica.ro se adresează și publicului internațional, căruia îi oferim o selecție a celor mai relevante știri, traduse în limba engleză.

Deși activitatea de bază se desfășoară pe site-ul basilica.ro, echipa redacțională și-a extins activitatea și transmite în prezent Binele de știut prin mai multe canale:

• Rețele sociale: Facebook (RO/EN), Twitter (RO/EN), Instagram, YouTube, Google+, Pinterest;

• Aplicația pentru Android Basilica.ro

• Newsletter-e;

• Retrospectiva lunară (RO/EN) în format pdf, disponibilă pentru imprimare.

Agenția de știri Basilica este sprijinită financiar de Administrația Patriarhală, Tipografia Cărților Bisericești, Agenția de Pelerinaje Basilica Travel și prin diverse donații. Toate serviciile oferite de Agenția de știri Basilica a Patriarhiei Române pot fi folosite de persoane sau instituții cu titlu gratuit, în scopuri profesionale, cu indicarea sursei.

Echipa redacțională marchează această aniversare pe toate canalele menționate folosind tag-ul „Basilica10".


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27