SRS: Băsescu trebuie să înapoieze cele 7 milioane de euro

rosca stanescu
rosca stanescu

Oficiul pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor s-a autosesizat în urma dovezilor pe care liberalul Sorin Roșca Stănescu le-a prezentat privind infracțiunea de spălare de bani de care, potrivit senatorului, președintele Traian Băsescu se face vinovat.

După ce președintele  Traian Băsescu a anunțat că l-a dat în judecată pe Sorin Roșca Stănescu în urma acuzațiilor conform cărora Băsescu ar fi primit bani pentru promovarea exploatării aurifere de la Roșia Montană, senatorul  liberal a venit cu o dezvăliire bombă. Acesta a dezvăluit și susținut prin câteva documente că  președintele ar fi folosit bani negri de la o bancă din Cipru, respectiv șapte milioane de dolari, în campania prezidențială din 2004.

Președintele a respins acuzațiile liberalului prin vocea purtătorului de cuvânt Bogdan Oprea, potrivit căruia Sorin Roșca Stănescu face „afirmații mincinoase specifice unui om cu moralitatea lui”.

Roșca Stănescu a precizat, miercuri seara, în cadrul unei emisiuni televizate la Antena 3, că legea "interzice orice fel de donație din străinătate pentru campanie electorală și prevede că banii se confiscă, deci Băsescu este bun de plată". Roșca Stănescu a susținut  că președintele trebuie să înapoieze țării cele șapte milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel