Băsescu, în ședința CSM: D-le procuror general, o să vă mai sun. Și pe dumneavoastră, și pe șeful CSM

basescu csm
basescu csm

Președintele Traian Băsescu i s-a adresat procurorului general al României, Tiberiu Nițu, la finalul ședinței de luni, în care CSM își alege noua conducere, spunându-i că va continua să-l sune pentru că șeful statului "nu este bun doar la semnat decrete". Băsescu a precizat că nu va ezita să-l sune nici pe președintele Consiliului Superior al Magistraturii.

"D-le procuror general, să știți o să vă mai sun când vor fi probleme pentru că eu v-am numit prin decret dacă nu mă înșel? Nu sunt bun doar la semnat decrete", i-a transmis Băsescu lui Nițu.

Președintele a continuat prin a sublinia că n-o să-l sune "niciodată" pe procurorul general pentru vreun dosar. Doar "pentru lucruri pentru care am atribuțiuni, cum este vegherea la buna funcționare a statului, o să vă mai sun", a spus șeful statului.

"O să vă sun și pe dumneavoastră, și pe președintele CSM", a reiterat președintele Băsescu, care i-a atras atenția lui Tiberiu Nițu să nu se mai plângă de faptul că primește telefoane de la șeful statului.

Procurorul general a răspuns că nu s-a plâns și că nici nu s-a dus la televiziuni. "Știți dumneavoastră unde v-ați dus", a venit imediat replica președintelui.

Băsescu a cerut lămuriri cu privire la noul Cod Penal

Cea mai mare parte a dezbaterii din ședința CSM, la care a participat și președintele Băsescu, s-a centrat pe noul Cod Penal, programat să intre în vigoare de la 1 februarie anul curent. Șeful statului a precizat că e de preferat o amânare cu 2 luni în calendarul de implementare a noului Cod, dacă magistrații sunt de părere că mai sunt ajustări de făcut. Pretendentul la șefia CSM, Adrian Bordea, a concluzionat că ceea ce nu s-a făcut ultimii 4 ani nu se poate recupera în 2 luni.

Traian Băsescu s-a arătat convins că justiția nu își pierde independența, chiar dacă există persoane care spun contrariul.

"Sunt tot soiul de casandre ale prorocirii pierderii independenței justiției - ușor-ușor, că nu știu ce se întâmplă - eu nu cred lucrul acesta și vă spun nu din politețe, ci din convingere. Oricât m-aș uita în legi și în Constituție nu găsesc un element care să pună sub semnul întrebării independența Justiției, toate legislația consolidează această independență", a afirmat președintele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel