Băsescu recunoaște că iarna e ca vara

basescu2
basescu2
În cadrul întâlnirii pe care președintele Traian Băsescu a avut-o, miercuri la Cotroceni cu președintele Republicii Lituania, doamna Dalia Grybauskaite, șeful statului i-a transmis acesteia către Grybauskaite: Sunteți primul șef de stat care vine după ”iarna noastră furtunoasă”.

Președintele Traian Băsescu s-a întâlnit miercuri la Palatul Cotroceni cu preşedintele Republicii Lituania, doamna Dalia Grybauskaite. În cadrul întâlnirii, președintele Băsescu i-a transmis acesteia că este primul șef de stat care vine în România după ”iarna noastră extrem de furtunoasă”, aluzie la ultimele evenimente politice din această vară.

În debutul convorbirilor tête-à-tête cu președintele Lituaniei, Traian Băsescu i-a mărturisit doamna Dalia Grybauskaite: ”Sunteți primul șef de stat care vizitează România după iarna noastră extrem de furtunoasă”, potrivit NewsIn.

În 2005, Traian Băsescu ne spunea  ”iarna nu-i ca vara”. Între timp, suspendarea petrecută vara a ajuns să fie catalogată de preşedinte drept "iarnă furtunoasă".

În replică, Dalia Grybauskaite a recunoscut că în viața politică există ”furtuni”, dar ”important este cum faceți față”.

”Amândoi cunoaștem foarte bine spiritul european. Problema este că și partidele trebuie să înțeleagă”, a mai precizat președinele României.

Ulterior, cei doi șefi de stat vor avea convorbiri oficiale la Salonul Ambasadorilor convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor două delegaţii oficiale, urmate de o declarație de presă comună, la ora 12.00.

În final, președintele Traian Băsescu va oferi un dejun oficial în onoarea preşedintelui Republicii Lituania, doamna Dalia Grybauskaite, la Muzeul Național Cotroceni.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel