Băsescu, în 1998: Nu am calitățile unui om politic de anvergură

Chiar dacă în prezent președintele are o atitudine tranșantă, criticând ultimele două guvernări ale cabinetelor Boc și Ponta, a existat și o perioada când Traian Băsescu nu ezita să-și facă autocritica. Impactnews prezintă un articol din ziarul Cronica Română din 1998, care arată că vicepreședintele PD din acea vreme nu era foarte încrezător în capacitățile sale de om politic.

În 1998, când Traian Băsescu era vicepreședintele Partidului Democrat, critica în numeroase rânduri cabinetul executiv condus de Victor Ciorbea. Atitudinea lui Traian Băsescu a suferit câteva schimbări în cei 14 ani care au trecut. Politicianul care s-a încăpățânat să rămână președintele României, chiar dacă a fost supus la două referendumuri de demitere, și care ține piept cu îndârjire unei majorități care îl critică, era doar un foarte modest vicepreședinte de partid.

Într-un articol din ziarul Cronica Română, din 25 martie 1998, Traian Băsescu a fost rugat să comenteze rezultatele unui sondaj, din care reieșea că actualul președinte este mai popular decât Petre Roman. ”Ori se înscrie în marja de eroare de 3%, ori e o reacţie la bătălia care s-a dus cu PNŢCD, dar nu este o popularitate care îmi va rămâne pentru totdeauna,” aprecia Traian Băsescu.

”O asemenea aspiraţie ar fi o copilărie. Nu am calităţile necesare unui om politic de anvergură. Mai degrabă sunt tehnician decât politician,” comenta Traian Băsescu, plin de modestie, posibilitatea ca din vice al partidului să devină președinte al acestuia.

[caption id="attachment_250858" align="alignnone" width="640"] Foto: impactnews.ro[/caption]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel