Băsescu, fără rușine. Cum s-a sucit cu statuia lui Brâncuși

Traian Băsescu s-a sucit privind prețul de achiziție a statuii lui Constantin Brâncuși, ”Cumințenia Pământului”. Pe vremea când era președintele țării, a spus că statuia valorează 20 de milioane de euro. Miercuri seară, la doi ani deistanță, a revenit și a spus că valorează șase milioane de euro.

În anul 2014 când era președinte, iar Victor Ponta premier, Traan Băsescu critica Executivul pentru că nu dădea 20 de milioane de dolari pentru a achiziționa ”Cumințenia Pământului”.

”Fața de cele 2,4 miliarde cât s-au dat la administrațiile locale, bani de campanie, ce însemnau 80 de milioane de RON - 20 de milioane de dolari cu care să se negocieze cu proprietarii preluarea de către statul roman a statuii 'Cumințenia Pământului'?

(...) Mai bine reduceai de la baroni - din 2,4 miliarde de RON, ce însemnau 80 de milioane? Nici macar un contract de asfaltare serios - și rezolvai problema națională care este 'Cumințenia Pământului'", declara Traian Basescu în octombrie 2014.

La doi ani distanță, cel care acum este liderul PMP se sucește și spune că opera nu valorează mai mult de șase milioane de euro. 

"Din punct de vedere al procedurilor, nu am văzut Guvern care să se ocupe de achiziţionat opere de artă. Se pot ocupa muzeele. Guvernul putea să se ocupe de treaba asta, dar cu expertiza, cu licitaţia. Că la licitaţie, în loc de 11 milioane de euro, valoarea este de cinci milioane de euro, plus un milion de euro cât s-a strâns de la români. De unde până unde spunem 11 milioane de euro, azi? Au făcut o greşeală fundamentală, care intră la marile greşeli ale acestui Guvern", a spus Traian Băsescu la România TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel