Băsescu despre întâlnirea cu FMI, BM și CE: Concluziile au fost prudenţă, prudenţă şi iarăşi prudenţă

Traian Băsescu
Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescua declarat duminică, după întâlnirea pe care a avut-o la Palatul Cotroceni cu reprezentanţii FMI, CE şi BM, că principalul subiect a fost bugetul de stat pentru 2012.

Creşterea economică este evidentă în unele ramuri, în primul rând în agricultură (peste 12%), în construcţii (peste 10%) faţă de trimestrul III din 2010. Creşterea din construcţii este aproape exclusiv confirmarea politicii corecte a Guvernului, care a făcut tot efortul pentru menţinerea investiţiilor. Trimestrul III din 2011 va marca o creştere destul de puternică în turism (circa 19%). Se realizează şi o uşoară creştere a consumului, odată cu diminuarea inflaţiei. Cred că vom avea o creştere de circa 3% faţă de trimestrul III din 2010.

Legat de buget, concluziile au fost prudenţă, prudenţă şi iarăşi prudenţă.

Am făcut un schimb de puncte de vedere cu privire la evoluţiile situaţiei economice în România, urmare a deciziilor ultimului Consiliu European, dar şi a deciziilor adoptate pentru zona euro. Punctele de vedere coincid.

Toţi parametrii stabiliţi pentru trimestrul trei au fost îndepliniţi pentru programul cu FMI, CE şi BM. Principalul subiect a fost bugetul de stat pentru 2012. Având în vedere prognozele de încetinire a creşterii economice în zona euro, România are obligaţia să propună Parlamentului un buget prudent. Nu avem cum să nu împrumutăm bani pentru acoperirea deficitului, dar acesta trebuie să fie rezonabil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel