Barna, după discuţiile USR PLUS cu AUR: Nu este vorba de o alianță, ci despre o moțiune de cenzură

foto gov.ro
foto gov.ro

Dan Barna spune că nu e vorba de o alianţă între USR PLUS şi AUR, chiar dacă partidele discută susţinerea în comun a unei moţiuni de cenzură împotriva lui Florin Cîţu. 

Nu este vorba de o alianță nici cu PSD, nici cu AUR, ci despre o moțiune de cenzură prin care premierul „trebuie trimis acasă pentru că nu are competența profesională și morală să conducă un guvern”, spune Dan Barna, care precizează că USR PLUS nu a decis dacă susține moțiunea PSD sau AUR.

„În momentul în care am văzut ceea ce s-a întâmplat ieri (miercuri - n.r.), o zi în a cărei dimineață coaliția funcționa foarte bine, iar până seara borcanele erau sparte și cioburile pisate mărunt de către premierul Cîțu, singura opțiunea pe care o mai aveam la dispoziție era o moțiune de cenzură pentru a transforma în realitate, în acțiune concretă lipsa de susținere de care premierul o are din partea USR PLUS. În cursul dimineții am făcut acel apel către toți parlamentarii pentru susțierea unei moțiui de cenzură. Sunt două variante de moțiune, toate variantele sunt pe masă. Vom vedea pe care dintre cele două variante vom merge mai departe”, spune Dan Barna.

El spune că nu este vorba despre o alianță cu PSD sau AUR.

„Nu este vorba de o alianță nici cu PSD, nici cu AUR. Este vorba despre o moțiune de cenzură prin care premierul Cîțu trebuie trimis acasă pentru că nu are competența profesională și morală să conducă un guvern de coaliție”, adaugă Barna.

El mai spune că USR PLUS lucrează la un text de moțiune de cenzură și susține că preferă ca viitorul guvern să fie tot al coaliției PNL, USR, UDMR, transmite Medifax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel