Bărbat bolnav de COVID, trimis viu la morgă - VIDEO

Bărbat bolnav de COVID, trimis viu la morgă / Foto: Pixabay, de soumen82hazra
Bărbat bolnav de COVID, trimis viu la morgă / Foto: Pixabay, de soumen82hazra

Un bărbat bolnav de COVID a fostr trimis viu la morgă.

Un centru de îngrijire pentru pacienți chinezi vârstnici din Shanghai și-a cerut scuze, după ce un bărbat aflat la ei  a fost confundat cu un mort și a fost transportat la morgă într-o pungă galbenă pentru cadavre, scrie National Post.

Rapoartele din presă spun că pacientul a fost descoperit în viață de lucrătorii morgii, care au alertat personalul spitalului de asistență socială din Shanghai Xinchangzheng.

Un videoclip care a circulat pe scară largă pe rețelele sociale chineze a arătat momentul în care doi lucrători de la morgă și-au dat seama că pacientul era încă în viață și au alertat personalul spitalului. South China Morning Post spune că bărbații, îmbrăcați în haine de protecție, pot fi văzuți deschizând punga în care se afla bărbatul în fața unui angajat din unitate și insistând că persoana este încă în viață.

VEZI ȘI: China anunţă o intensificare a măsurilor de combatere a Covid-19. Proteste cu tigăi și cratițe la ferestre în Shanghai - Video

Șocant! Medicii l-au verificat și au închis punga la loc, bărbatul riscând să se sufoce

Membrul personalului verifică apoi dacă bărbatul are semne vitale și resigilează punga, împotriva protestelor trecătorilor care se temeau că pacientul se va sufoca, transmite SCMP. Membrul personalului vorbesc apoi cu două persoane în costume albe, înainte ca pacientul să fie transportat înapoi la spital. Potrivit postului de televiziune chinez CCTV, o anchetă este în desfășurare cu pedepse severe pentru cei responsabili.

Incidentul are loc într-un moment de mare tensiune în capitala comercială a Chinei, Shanghai, unde 26 de milioane de oameni sunt din ce în ce mai supărați de blocajele dure din cauza COVID impuse pe 28 martie. Unii rezidenți sunt închiși în ansambluri rezidențiale îngrădite și mulți se luptă pentru nevoile zilnice.

Luni, autoritățile chineze au raportat 58 de noi cazuri de COVID-19 în afara zonelor aflate în izolare strictă, în timp ce Beijingul a continuat să testeze milioane de oameni de 1 mai.

VEZI ȘI: Lockdown-ul continuă în China. Beijingul nu mai face față nemulțumirii oamenilor de pe rețelele sociale: „Se joacă de-a șoarecele și pisica”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel