Bani pentru medici şi spitale. Buşoi: Sumă foarte importantă. Am votat!

"Am votat o sumă foarte importantă pentru sprijinirea spitalelor şi medicilor în lupta împotriva COVID 19. Banii trebuie folosiţi rapid, eficient şi transparent", transmite Cristian Buşoi, preşedintele Comisiei ITRE din Parlamentul European.

"O sumă foarte importantă a fost mobilizată de Parlamentul European pentru sprijinirea sectorului sanitar în lupta împotriva COVID-19. Prin voturile pe care eu şi colegii mei le-am acordat astăzi şi ieri în şedinţa plenară extraodinară, care a avut loc la Bruxelles, 3 miliarde de Euro au fost adăugate la bugetul Uniunii Europene pentru sprijinirea medicilor şi spitalelor din România şi celelelte state membre în lupta împotriva pandemiei.

Banii sunt destinaţi achiziţionării şi distribuirii echipamentelor medicale şi medicamentelor vitale pentru salvarea pacienţilor infectaţi cu noul tip de coronavirus, ridicarea spitalelor mobile, transportul pacienţilor, susţinerea centrelor de carantină, retehnologizarea unor linii de producţie pentru echipamente medicale", transmite Cristian Buşoi.


Niciun sistem de sănătate nu a fost pregătit pentru o astfel de criză



"Acest ajutor financiar fără precedent are rolul de a mai scădea din presiunea pusă pe medici şi spitale, iar trebuie folosiţi rapid, eficient şi transparent.Este important să învăţăm cât mai mult din această criză şi să ieşim întăriţi din ea. Sistemele sanitare trebuie să rămână în picioare şi să răspundă nevoii reale a bolnavilor şi medicilor, care fac astăzi eforturi imense pentru a salva cât mai multe vieţi.

Tot prin votul de astăzi şi de ieri din Parlamentul European am permis şi transferuri între fondurile de coeziune pentru ca banii să ajungă rapid exact acolo unde este mai mare nevoie de ei, măsură solicitată şi de România, precum şi măsuri pentru ajutor alimentar şi asistenţă pentru persoanele vulnerabile", se arată în mesajul europarlamentarului PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel