BANCUL ZILEI: Cum a împărțit Dumnezeu viața omului

Bancul zilei. În momentul facerii lumii Dumnezeu a ținut ca viețuitoarele să trăiască un anumit număr de ani.

Dumnezeu a creat măgarul și îi zise:

- Tu esti un măgar. Vei căra într-una greutăți pe spatele tău de dimineața până seara. Vei mânca iarbă și nu vei fi prea deștept. Și vei trăi 50 de ani. La care  măgarul îi răspunde Domnului:

- Să trăiesc așa 50 de ani e mult prea mult Doamne! Nu mă lăsa să trăiesc mai mult de 30 de ani! Și a fost așa. Apoi Domnul a făcut câinele și îi zise:

- Tu ești un câine! Tu vei veghea la bunurile oamenilor și vei fi prietenul lor cel mai bun. Vei mânca resturile de la masa oamenilor și vei trăi 25 de ani. La care câinele zise:

- Așa o viață 25 de ani e prea mult Doamne! Nu-mi da mai mult de 10 ani. Și a fost așa. După care Dumnezeu a creat maimuța și i-a zis:

- Tu esti o maimuță! Vei sări din pom în pom și te vei purta ca un idiot. Vei fi hazlie și vei trăi 20 de ani. Maimuța zise:

- Doamne! 20 de ani ca un clown e prea mult. Te rog nu-mi da mai mult de 10 ani. Și a fost așa. La urmă Dumnezeu a creat omul și i-a zis:

- Tu ești un om, singura făptura cu rațiune de pe pământ. Îți vei folosi inteligența să îmblânzești animale și să cultivi plante. Tu vei stăpâni pământul și vei trai 20 de ani. La care omul zise:

- Doamne 20 de ani îmi sunt prea puțini! Dă-mi Doamne cei 20 de ani care i-a refuzat măgarul, cei 15 ai căinelui și cei 10 ai maimuței. Și așa a făcut Dumnezeu ca omul să trăiască 20 de ani ca om, după care se căsătorește și 20 de ani trăiește ca măgar, muncind de dimineața până seara. Apoi va avea copii și va trai 15 ani ca un câine, păzind casa și mâncând resturile de la familia sa. Apoi, la varste înaintate, își trăieste ultimii 10 ani ca maimuță, se va purta ca un obiect de mobilă și își va distra nepoții.

Vezi și: https://www.dcnews.ro/bancul-zilei-consilier-de-cuplu_941086.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel