Badea, despre Firea și protestul din 10 august. ”Nu există așa ceva!”

Mircea Badea
Mircea Badea

Gabriela Firea a declarat, în legătură cu neautorizarea protestului din Piaţa Victoriei la care şi-au anunţat participarea românii din diaspora, că "un milion de participanţi, potrivit cifrei înaintate de către organizatori, ar perturba grav activitatea şi libera circulaţie în Capitală".

În situația în care organizatorul își va reconsidera solicitarea inițială, astfel încât să se încadreze în limite rezonabile din punct de vedere al numărului participanților, Comisia de Avizare a evenimentelor își va reevalua punctul de vedere și nu va mai exista niciun motiv pentru a nu fi autorizată manifestația.

Mircea Badea a comentat acest subiect.

”Nu există subiect mai spectaculos din punctul meu de vedere. Niște cetățeni au zis că estimează că vin la protest un milion de oameni în Piața Victoriei. Primăria a zis că nu se poate pentru că se blochează totul. Nu te poți certa pe o cifră absolut fantasmagorică care vine din nimic. Dacă mâine ăștia vin și spun: ”nu mai vin un milion, ci 200.000”, atunci e ok? Hai să zicem că vin un milion. Ce se întâmplă? Nu există așa ceva! Discuția este perfect stupidă, la fel și legea. Această situație nu poate să existe într-o țară normală”, a zis realizatorul TV.

Primăria Capitalei nu intenționează să obstrucționeze în niciun fel manifestațiile publice, dar solicită ca organizatorii să-și asume explicit respectarea legii și să-și dimensioneze acțiunile astfel încât să nu fie periclitată siguranța nici a participanților, nici a celorlalți cetățeni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel