Bacău: Managerul Spitalului Judeţean anunţă că vor începe lucrările de construcţie a heliportului şi de extindere a UPU

Construirea unui heliport pe acoperişul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul aceleaşi instituţii medicale, investiţii estimate la o valoare de peste cinci milioane de euro, vor demara luna viitoare, a anunţat, joi, managerul spitalului, Adrian Popa.

Acesta a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută pe amplasamentul viitorului heliport, acoperişul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău, la care au participat şi deputatul Tudor Ciuhodaru şi senatorul Dragoş Benea, candidaţi PSD la europarlamentare, că ambele proiecte vor beneficia de finanţare de la bugetul Uniunii Europene şi din bugetul Consiliului Judeţean.

"Heliportul, cu platforma care va fi inovativă pentru România, va mări considerabil şansele de supravieţuire ale bolnavilor care, aflaţi în stare gravă, trebuie transportaţi, în prezent, la o clinică universitară", a precizat Adrian Popa.

Referindu-se la extinderea UPU acesta a precizat că investiţia va permite creşterea capacităţii la 82.000 de prezentări pe an faţă de 55.700 de adulţi în anul trecut. De la 1 ianuarie 2019, 28.700 de pacienţi au primit primele îngrijiri medicale, din care 6.400 au fost internaţi.

Deputatul Tudor Ciuhodaru, originar din Bacău, a apreciat faptul că Primăria Bacău şi Consiliul Judeţean lucrează în echipă şi realizează lucruri bune pentru sănătatea băcăuanilor.

"Faptul că vor fi doi reprezentanţi în Parlamentul European care au mare legătură cu acest oraş înseamnă un plus de garanţie că în această zonă lucrurile o vor lua în direcţia favorabilă", afirmat Ciuhodaru.

La rândul său, senatorul Dragoş Benea a subliniat importanţa investiţiilor efectuate în ultimii ani în sistemul de sănătate din judeţul Bacău.

"Întotdeauna, sănătatea a fost o prioritate pentru Consiliul Judeţean şi Primăria Bacău, pentru PSD, care a luat nişte măsuri importante în salarizarea medicilor şi a asistenţilor, dar din păcate indicele de satisfacţie al pacienţilor nu este încă la cotele pe care ni le dorim şi toţi trebuie să avem eforturi conjugate, de la portar la managerul spitalului, corp medical, corp asistenţi, personal de îngrijire. Toţi trebuie să ştim că oamenii nu vin de plăcere, vin din necaz la spital şi raportarea la pacient, la cetăţean, trebuie să fie una optimă, altfel toate aceste investiţii făcute din fonduri europene, din fonduri naţionale şi de la bugetul local nu-şi vor atinge ţintele", a afirmat Benea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel