DNA: Andrei Bădin, urmărit penal. B1 Tv, prima măsură

Postul B1 Tv anunță că a suspendat aparițiile televizate ale jurnalistului Andrei Bădin, care nu se mai implică nici în deciziile editoriale, până când situația sa se va clarifica. Potrivit surselor presei, jurnalistul este s".uspectat de procurori de fapte de corupție, în dosarul baronului PSD Adrian Duicu.

UPDATE: Andrei Bădin a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj. "Îmi cer scuze că nu am răspuns apelurilor voastre telefonice. Nu am multe comentarii să fac în acest moment. Domnul Adrian Duicu, președintele suspendat al Consiliului Județean Mehedinți, în prezent arestat, a făcut o plângere penală împotriva mea în data de 13 iunie a.c și care este cercetată de DNA. Este dreptul domniei sale și trebuie analizată reclamația sa de către procurori (vezi mai mult în foto atașat).

UPDATE: DNA transmite într-un comunicat că Andrei Bădin este urmărit penal sub infracțiunea de luare de mită. Procurorii spun că jurnalistul a primit bani de la denunțător pentru a nu continua o campanie de presă care îl viza pe Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus extinderea urmăririi penale în cauză și efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul BĂDIN ANDREI-DAN, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luarea de mită.

Din ordonanța de efectuare în continuare a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există date și indicii temeinice potrivit cărora:

În luna august 2013, numitul Bădin Andrei-Dan, realizator al unei emisiuni televizate, difuzată de un post de televiziune național, a pretins și primit de la un denunțător suma de 5.000 de lei, pentru a nu continua o campanie de presă care viza, la acel moment, pe Ministrul Mediului și al Schimbărilor Climatice.

Suspectului Bădin Andrei-Dan i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

---------------------------------

"În urma informaţiilor apărute în presă privind o posibilă punere sub învinuire penală a jurnalistului Andrei Bădin, B1 TV a hotărât ca, până la clarificarea situaţiei de către organele competente, să suspende atât apariţia sa în emisiunile televizate ale postului, cât şi implicarea în deciziile editoriale.

Andrei Bădin beneficiază în mod firesc de prezumţia de nevinovăţie şi suntem convinşi că va lămuri acuzaţiile care i se aduc. Totuşi, din respect pentru telespectatorii noştri, simpla suspiciune de încălcare a codului deontologic al profesiei de jurnalist ne-a determinat să luăm, de comun acord cu Andrei Bădin, decizia de retragere a sa din emisiunile postului", arată B1 Tv într-un comunicat publicat pe site-ul postului.

Andrei Bădin, sub lupa procurorilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel