Avansare Paraschiv. Carmen Dan: Documente declasificate. CSAT a aprobat participarea

Propunerea de avansare în grad a colonelului Cătălin Paraschiv a urmat toţi paşii de legalitate, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, şi a adăugat că respectă prezumţia de nevinovăţie a acestuia, despre care spune că este folosită de Administraţia Prezidenţială doar când îi convine.

"Propunerea de avansare în grad a colonelului Paraschiv a urmat toţi paşii de legalitate şi cred că am precizat că în mai, în CSAT, s-a aprobat participarea la concurs a colonelului Paraschiv. Ulterior, decizia de avansare în grad aparţine preşedintelui, dar pot să vă asigur că, în egală măsură, Ministerul Afacerilor Interne, respectiv ministrul, care a făcut această propunere, ştie şi cunoaşte şi respectă prezumţia de nevinovăţie. Dacă la nivelul Administraţiei Prezidenţiale o folosim doar când ne convine sau ne referim la ea doar când ne este profitabil, este altceva", a spus Carmen Dan la sediul Arhivelor Naţionale.

Întrebată de jurnalişti despre momentul când va fi desecretizat raportul despre evenimentele din 10 august, Carmen Dan a arătat că sunt aşteptate rezultatele acestei evaluări, iar procesul urmează să fie finalizat.

"Este rezultatul unei comisii care face această evaluare. De altfel, s-a transmis către Parchetul General un răspuns vizavi de anumite documente pentru care acea comisie a decis declasificare. Urmează să se finalizeze acest proces. Noi ne uităm cu atenţie şi aştept rezultatul acestei evaluări, dar colegii mei care lucrează în această comisie se uită cu atenţie asupra tuturor textelor de lege care permit declasificarea", a mai spus Carmen Dan.

"CSAT a aprobat participarea ofiţerului" 

Pe 22 octombrie, colonelul Cătălin Paraschiv, care a coordonat intervenţia Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei la protestul din 10 august, a fost propus pentru acordarea gradului de general de brigadă cu o stea, a anunţat, atunci, Ministerul Afacerilor Interne.

"Pe data de 10 mai, CSAT a aprobat participarea ofiţerului la examenul pentru trecerea în corpul generalilor, iar la data de 11 octombrie acesta a susţinut şi promovat examenul pentru acordarea gradului de general de brigadă cu o stea în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Ca urmare a promovării acestui examen, a fost înaintată către Administraţia Prezidenţială propunerea de a acorda ofiţerului gradul militar de general de brigada cu o stea", se arăta într-o informare a MAI.

Colonelul Cătălin Paraschiv a fost audiat pe 13 septembrie, aproximativ două ore, de procurorii militari în dosarul privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel