Autoritățile din Belarus l-au arestat pe redactorul șef al unui site popular de știri

Autoritățile din Belarus l-au arestat pe redactorul șef al unui site popular de știri  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Autoritățile din Belarus l-au arestat pe redactorul șef al unui site popular de știri / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Editorul șef al unui popular site de știri din unul dintre cele mai mari orașe din Belarus a fost reținut.

Editorul șef al unui popular site de știri din unul dintre cele mai mari orașe din Belarus a fost reținut și reședința sa aa fost investigată, pe fondul unei represiuni împotriva jurnaliștilor independenți și a opozanților președintelui autoritar Alexander Lukashenko. Poliția a declarat duminică că îl investighează pe redactorul Hrodna.life Aliaksei Shota, suspectat de extremism. Publicația se concentrează pe cel de-al cincilea oraș ca mărime din Belarus, Grodno.

Poliția municipală a declarat că site-ul web „a postat produse de informare care au fost recunoscute în mod corespunzător ca extremiste”, dar nu au oferit detalii. Shota a colaborat cu cel mai popular portal de internet Tut.by din țară, pe care autoritățile l-au închis luna aceasta după arestarea a 15 angajați.

Represiunea din Belarus s-a intensificat acum o săptămână, odată cu arestarea jurnalistului disident Raman Pratasevich și a iubitei sale care se aflau la bordul unui zbor comercial care a fost deviat către aeroportul din Minsk din cauza unei presupuse amenințări cu bomba. Zborul a survolat Belarusul în drum de la Atena la Vilnius, Lituania. Gestul a stârnit o denunțare puternică în Occident și s-a cerut eliberarea lui Pratasevich. De asemenea, Uniunea Europeană a interzis zborurile din Belarus.

Protasevich riscă 15 ani de închisoare

Pratasevich este acuzat de organizarea de revolte, o acuzație care are o condamnare potențială de 15 ani. A doua zi după arestarea sa, autoritățile au lansat un scurt videoclip în care Pratasevich a spus că mărturisește, dar observatorii au declarat că declarația pare a fi forțată (citește mai mult AICI).

Grupul din Belarus pentru drepturile omului, Viasna, a declarat duminică că Pratasevich a primit un pachet de la sora sa. Protestele au izbucnit în august anul trecut, după alegerile prezidențiale, despre care oficialii au spus că au dat în mod covârșitor un al șaselea mandat la Lukashenko, care a reprimat în mod constant opoziția de la venirea la putere în 1994.

Poliția a reținut peste 30.000 de persoane în timpul protestelor, care au persistat luni de zile. Deși protestele s-au diminuat, autoritățile au continuat acțiunile puternice împotriva susținătorilor opoziției și a jurnaliștilor independenți, notează TheEpochTimes.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel