Australia în şoc, după un reportaj despre sacrificarea masivă a cailor de curse

Mii de cai de curse retraşi din competiţii sunt sacrificaţi pe scară industrială în Australia, pentru sectorul agroalimentar, a dezvăluit o anchetă jurnalistică care a determinat vineri autorităţile să reacţioneze, informează AFP.

Sacrificarea cailor de curse nu este în sine ilegală în Australia, însă, după o anchetă de doi ani, reţeaua publică ABC a informat joi că această practică este cu mult mai răspândită decât se credea, scrie Agerpres.

ABC susţine că un număr de 8.500 de cai nu mai participă în fiecare an la curse, iar responsabilii sectorului de curse de cai afirmă că mai puţin de un procent sfârşesc la abator sau la ecarisaj. Unele state precum New South Wales impun ca animalele să se poată bucura de viaţă şi după ce încetează să alerge.

Cu toate acestea, dacă este să-l credem pe Paul McGreevy, profesor de ştiinţe comportamentale şi bunăstarea animalelor la Universitatea din Sydney, care studiază rasele pur-sânge de 25 de ani, circa 4.000 de cai "dispar" în fiecare an.

"Vorbim despre omorârea cailor la scară industrială", a declarat el pentru ABC. "Vedem animale suferind. Nu cred că cineva din industrie poate apăra această practică", a completat el.

Coaliţia pentru protecţia cailor de curse a indicat, de asemenea, că a monitorizat timp de doi ani un abator la nord de Brisbane, capitala statului Queensland, pentru a ajunge la concluzia că în locaţia respectivă erau ucişi 500 de cai pe lună.

"Este un abator care ucide caii pentru consum uman", a declarat pentru ABC un responsabil din Coaliţiei, Elio Celotto. De asemenea, ABC a difuzat imagini care aratău - potrivit reţelei - că angajaţii loveau animalele.

Carnea "merge spre mai multe ţări europene, dar şi spre Japonia şi Rusia", a completat Celotto.

De asemenea, ABC a reuşit să identifice unele dintre animalele ucise în abator urmărindu-le în registrul online oficial al sectorului hipic, Australian Stud Book, şi a avansat chiar ideea că 300 de cai, care au adus câştiguri de circa cinci milioane de dolari australieni (trei milioane de euro) la curse, au fost sacrificaţi în 22 de zile.

Ministrul responsabil pentru curse din statul Queensland, Stirling Hinchliffe, a declarat că acuzaţiile sunt şocante şi a dat asigurări că mai mulţi inspectori au fost trimişi la abatorul respectiv vineri."Abuzul de animale este abominabil", a spus el. "Acuzaţiile de cruzime vor fi cercetate", a subliniat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel