Aurescu: Omologul meu din Suedia m-a asigurat că guvernul suedez susține pe deplin aderarea României la Schengen / Ce se întâmplă față de poziția Olandei

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Bogdan Aurescu a vorbit despre presupusa opoziție a Suediei la aderarea României la Scehngen.

Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, a făcut declarații de presă privitoare la aderarea României la Spațiul Scehngen și la presupusa opoziție a Suediei

„După cum știți, un partid de opoziție din Suedia, Partidul Social Democrat, a manifestat anumite rezerve față de aderarea României la Schengen. Noi am fost în contact și suntem în contact permanent cu guvernul suedez. Am discutat, inclusiv duminică și luni, în marja reuniunii Consiliului de Afaceri Externe, de mai multe ori cu omologul meu suedez care m-a asigurat că Guvernul Suediei susține pe deplin aderarea României la Spațiul Scehngen.

De asemenea, se fac demersuri pe foarte multe canale, la nivel guvernamental, la nivelul familiei politice social-democrate, continuăm demersurile noastre în acest sens. Nu există niciun fel de schimbare din partea guvernului suedez actual, așa cum nici guvernul anterior, condus de Partidul Social Democrat, nu a spus niciodată că are o opoziție față de aderarea României la Spațiul Schengen“, a spus Aurescu.

Ministrul Afacerilor Externe a fost întrebat și privitor la poziția Olandei:

„Continuăm, de asemenea, demersurile noastre și pe lângă partea olandeză. De îndată ce vom avea noutăți, cu siguranță le vom prezenta“, a spus Aurescu.

Europarlamentarul Victor Negrescu (PSD): Se discută calendarul aderării României la spațiul Schengen

Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, anunță că, în Colegiul Comisarilor Europeni se discută calendarul aderării României la spațiul Schengen, dar și raportul pozitiv pe care țara noastră l-a primit, în urma evaluării.

„Aşa cum am anunțat în urmă cu câteva zile, la inițiativa comisarilor social-democrați şi a comisarului social-democrat suedez, Ylva Johansson, se discută astăzi în Colegiul Comisarilor europeni despre concluziile pozitive ale raportului realizat de experții statelor membre şi ai executivului european privind îndeplinirea criteriilor de aderare la spațiul Schengen şi protejarea cu succes a frontierelor externe ale UE de către România.

Comisarul Johansson va prezenta calendarul de aderare al României şi va solicita executivului european să se implice direct în a convinge statele membre reticente. Ieri, spre exemplu, în coordonare cu eurodeputații PSD şi preşedintele Marcel Ciolacu, doamna comisar a discutat cu parlamentarii suedezi, inclusiv cu cei reticenți, pentru a le explica de ce este necesară modificarea regulamentului Schengen, consecințele sale asupra extinderii şi de ce România merită să fie primită în zona de liberă circulație”, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu, vicepreședinte PSD.

”Sunt încrezător că pe 2 decembrie, când vom avea votul în Comisia de Afaceri Europene din Parlamentul suedez privind aderarea României, parlamentarii vor da un vot favorabil pentru aderarea țării noastre. Rămâne doar guvernul de centru-dreapta din Olanda să mai fie convins. Spre deosebire de cei care ne atacă, împotriva intereselor României, ne implicăm şi în Olanda. Astăzi voi avea noi întâlniri cu parlamentari din Comisia de Afaceri Europene”, a completat europarlamentarul Victor Negrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel