Aurelian Şoric, şeful IJP Neamţ, cercetat disciplinar pentru afirmaţiile publice şi conduită

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a cerut cercetarea disciplinară a şefului IPJ Neamţ, ca urmare a afirmaţiilor publice şi a conduitei profesionale avute după Potrivit unui comunicat de presă al MAI, Traian Igaş a dispus, în urmă cu o zi, declanşarea cercetării prealabile faţă de comisarul şef de poliţie Aurelian Şoric, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Neamţ, pentru afirmaţiile publice şi conduita profesională ale acestuia.

De asemenea,  începând de miercuri, o echipă din cadrul Corpului de Control al ministrului face verificări la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Neamţ, privind managamentul conducerii instituţiei. „Am venit să verificăm situaţia managerială de la Poliţia Neamţ. Avem la dispoziţie o săptămână pentru a face aceste verificări, iar după finalizarea controlului, care are loc în regim de urgenţă, îi vom prezenta rezultatele domnului Traian Igaş, ministrul Administraţiei şi Internelor“, declara, miercuri, Aurel Vlădescu.

Verificările Corpului de Control au început la Piatra Neamţ după ce şeful Poliţiei Judeţene, comisarul şef Aurelian Vasea Şoric, a fost acuzat că ar "pactiza" cu lumea interlopă.

Într-o conferinţă de presă susţinută marţi, Şoric a lansat acuzaţii grave asupra magistraţilor, susţinând că sunt şi procurori care dau bani cu camătă şi la adresa lucrătorilor din serviciile secrete care nu şi-au făcut treaba şi nu l-au monitorizat pe Cristian Chilat - presupusul asasin al lui Gheorghiţă Mararu, membru al lumii interlope locale. „Nu am nicio legătură cu familia Mararu. Am avut o relaţie cât se poate de firească. De ce este interlop (n.r. - Gheorghiţă Mararu), pentru că dădea bani la oameni şi le lua camătă? Sunt procurori care dau bani“, a spus Şoric.

Întrebat la ce rezultate se aşteaptă în urma anchetei Corpului de Control al MAI, Şoric s-a declarat încrezător, spunând că toate acuzaţiile la adresa lui, vehiculate de presă în ultimele zile în contextul asasinării interlopului local Mararu, au mai fost anchetate şi "s-a demonstrat că sunt false".

Citeşte şi:

Băsescu: Băieţii de la MAI care făceau striptease aruncând şepcile îşi aruncă acum caracterul la TV

Ancheta în cazul asasinatului de la Piatra Neamţ va fi preluată de PICCJ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel