Augustin Lazăr, premiat. PROTEST mare la GDS

Scutaru Cristina / 13 apr 2019 / 19:05 Salveaza PDF Comentarii
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr

Grupul pentru Dialog Social îi acordă Premiul GDS pe anul 2018 lui Augustin Lazăr, procuror general al României, în cadrul unei ceremonii.

În acest context, mai multe persoane au anunțat că vor protesta la GDS miercuri, 17 aprilie, când Augustin Lazăr va fi premiat.

VEZI ȘI: Naty Badea, emisiune de satiră politică la Realitatea TV: Nu cred că poți face foarte bine meseria aceasta decât dacă ai făcut toate muncile până acolo

 

”Miercuri 17 aprilie, ora 18, la Sediul Grupului pentru Dialog Social din Calea Victoriei nr. 120

Având in vedere dezvăluirile din ultimele zile, care au demonstrat activitatea Procurorului General al Romaniei, Augustin Lazăr, din perioada anilor '80, acesta făcând parte din aparatul represiv al dictaturii comuniste, vă invităm să vă alăturați acțiunii noastre de protest din fața sediului Grupului pentru Dialog Social.

Grupul pentru Dialog Social, ONG fondat în 1990 prin intervenția lui Silviu Brucan, a decis premierea procurorului Lazăr.

Vedem acest gest de recunoștință ca o palmă aruncată pe obrazul detinuților politici ce au suferit de pe urma deciziilor procurorului Lazăr, acesta refuzând-le, în mod repetat, eliberarea condiționată, una dintre motivații fiind aceea că "deținutul nu s-a reeducat„.

Astfel, invităm alături de noi toate Organizațiile Non-Guvernamentale ce s-au raliat de-a lungul anilor cauzei deținuților politici, martirilor din închisorile comuniste, Organizațiile Non-Guvernamentale creștine, Organizațiile Non-Guvernamentale anti-comuniste, Asociațiile Eroilor Revoluției din 1989 și, nu în ultimul rând, pe orice cetățean ce aderă încă la cauza anti-comunistă și la dezideratele formulate în Punctul 8 de la Timișoara.

Menționăm că acest protest nu va avea culoare sau scop politic, el dorindu-se a fi expresia revoltei noastre pentru situația în care ne găsim, la 30 de ani de la căderea tiraniei comuniste, realizată cu morți, sânge și lacrimi.

Prin acțiunea noastră de protest cerem cu hotărâre:

 

1. Demisia Domnului Augustin Lazăr din functia de Procuror General al României

2. Retragerea premiului oferit de Grupul pentru Dialog Social și al Societății Timișoara”, se arată în descrierea protestului anunțat pe Facebook.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26