Augustin Lazăr: Kovesi nu este DNA. Susţin adevărul

Augustin Lazăr, procurorul general al României, a acordat un interviu la Realitatea Tv.

Despre începerea procedurii de demitere a şefei DNA, procurorul general Augustin Lazăr a spus:

"A fost o surpriză. Părerea noastră este că nu este temei pentru revocare. Este nevoie să vedem raportul în cauză."

Despre demiterea sa, Lazăr a spus: "Nu-mi este teamă de nimic, cât timp sunt în cadrul legal. Mi-e teamă să nu se speculeze."

"Legea prevede care sunt cazurile prin care poate fi demis un magistrat. Unul este pentru management defectuos dar trebuie constatată de Inspecţia judiciară... este o procedură care să ofere temei legal."

"Nu este posibil ca dosarele să fie rezolvate în ordinea sosirii. Aşa ceva poate spune numai cine n-a lucrat practic, sau de cineva care caută un anumit motiv..."

"Procurorul general conduce DNA prin procurorul şef, avem o relaţie instituţională", a spus procurorul general despre relaţia cu Kovesi. "Eu susţin adevărul. Nu putem personaliza DNA."

Întrebat "de ce nu aţi recomandat arestarea Laurei Kovesi", Augustin Lazăr a spus:

"E o întrebare șocantă, e o întrebare de politician, nu pot răspunde. Este ofensatoare la adresa procurorului general. O astfel de afirmaţie o face un om politic."

"Pot să înțeleg de ce capii structurilor sunt atacați, pentru că ei conduc. Cei care atacă, personalizează totul la capul instituțiilor, crezând că dacă vine alt procuror nu mai judecă după codul penal, ci după show-urile media. Kovesi nu înseamnă DNA, nu putem personaliza."

"Noi n-ar trebui să acţionăm emoţional. Trebuie să luăm măsuri care să prevină faptele. Procurorul nu trebuie să aplece urechea la show-rile media. Au probleme juridice acolo şi te manipulează. Dacă merge cineva la TV şi repetă în fiecare seară măsluire, măsluire e un cuvânt fără acoperire juridică."

"Independenţa procurorului este sfântă. Nu intră nimieni în dosarele lui. Există, însă, fapte care se descoperă după mult timp, din diverse motive."

"Secţia specială de investigare a magistraţilor nu a mai existat până acum"

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel