Augustin Lazăr: Context propice pentru dezvoltarea unui fenomen de policriminalitate

Augustin Lazăr
Augustin Lazăr

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, marţi, că transporturile internaţionale de mărfuri în containere generează un context propice pentru dezvoltarea unui fenomen complex de policriminalitate.

Augustin Lazăr a participat, marţi, la deschiderea cursului 'Combaterea încălcării drepturilor de proprietate intelectuală prin creşterea securităţii containerelor', eveniment adresat procurorilor şi ofiţerilor de poliţie din Europa centrală, de sud şi est, precum şi din Asia centrală.

„În alocuţiunea prezentată, procurorul general a subliniat că transporturile internaţionale de mărfuri containerizate generează contextul propice pentru dezvoltarea unui fenomen complex de policriminalitate, în care se găsesc reunite, alături de încălcări ale drepturilor de proprietate intelectuală, diferite tipuri de trafic internaţional ilicit de persoane, arme, substanţe interzise, alimente şi medicamente contrafăcute, care pun în pericol grav sănătatea publică. Acestora le sunt asociate terorismul şi finanţarea acestuia, spălarea banilor şi, nu în ultimul rând, corupţia în rândul cadrelor poliţiei de frontieră, a lucrătorilor vamali şi a administraţiilor portuare.

În acest context, Augustin Lazăr a arătat că pe teritoriul României se găseşte un port important al Uniunii Europene - Constanţa Sud-Agigea, exprimându-şi speranţa că acesta va deveni un loc tot mai sigur pentru comerţul internaţional de mărfuri containerizate, inclusiv prin creşterea calităţii şi integrităţii operaţiunilor de control al containerelor”, a spus Augustin Lazăr, conform unui comunicat al Parchetului General.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel