Audi construieşte o fabrică pentru motoare de maşini electrice chiar lângă România

Fotografie de la Torsten Dettlaff, Pexels
Fotografie de la Torsten Dettlaff, Pexels

Audi a anunţat că va construi o fabrică de motoare pentru maşini electrice la mică distanţă de România. 

Constructorul auto german Audi va construi o fabrică de motoare pentru maşini electrice la baza sa din Gyor, Ungaria, în urma unor investiţii de 300 milioane de euro, a anunţat ministrul ungar al afacerilor externe şi comerţului, Peter Szijjarto, potrivit Budapest Business Journal.

Guvernul susţine investiţia, ce va crea 500 de locuri de muncă, cu un grant de 8,5 miliarde de forinţi (20 milioane de euro), scrie Mediafax.

Renault şi Nissan, date în judecată pentru un motor folosit şi de Dacia

Companiile auto Renault şi Nissan au fost date în judecată în Franţa, din cauza unui motor cu care sunt echipate şi modele Dacia. 

Este vorba despre unitatea 1.2 TCe, care se regăsește și pe unele dintre modelele Dacia. Problema acestui propulsor este legată de consumul excesiv de ulei, ceea ce poate provoca probleme de fiabilitate. Unitatea este comercializată și sub denumirea de 1.2 DiG-T pe modelele Nissan, scrie promotor.ro. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Un jurnalist britanic, nemulţumit de Dacia Duster. Cinci defecte descoperite

Jurnalistul britanic Mat Watson, de la CarWow, a făcut un test drive cu Dacia Duster, însă maşina nu l-a impresionat. Iată cinci defecte descoperite de acesta. 

Prima eroare de design în Dacia Duster este reprezentată de suportul de pahare, care este localizat prea aproape de levierul frânei de mână. De asemenea, în cazul în care cotiera este extinsă pentru mai mult suport al braţului, aceasta poate acoperi pahar din suport, conform Promotor.ro.

În al doilea rând, arată Mat Watson, uşile nu acoperă pragurile, astfel că acestea se pot murdări dacă maşina circulă prin zone cu noroi. 

Printre alte defecte descoperite, Mat Watson a evidenţiat tabloul de siguranţe din torpedou, care micşorează capacitatea de depozitare.

Nici modul în care se deschide clapeta rezervorului nu a fost pe placul britanicului. Aceasta trebuie acţionată printr-o manetă aflată în maşină, în dreptul şoferului, motiv pentru care, consideră Watson, este îngrădită uşurinţa cu care se alimentează maşina. 

Nu în ultimul rând, jurnalistul a criticat modul în care se deschid geamurile la Duster. Dacă la geamul şoferului, deschiderea se face automat, în ceea ce priveşte geamul pasagerului, butonul trebuie ţinut apăsat până când se termină deschiderea geamului. 

Peste 100.000 de maşini Audi, Skoda, SEAT, VW, în pericol de incendiu. Probleme la motor

Autoritatea Federală de Transport Auto (KBA) din Germania a emis avertismente în urmă cu câteva zile. Autoritatea are cunoștință de 16 cazuri momentan, dar vizate sunt 111.000 maşini din cele patru mărci. .

Modelele afectate de recall sunt VW Golf, Passat, Tiguan, T-Roc și Arteon, Audi Q3 și Audi TT, Cupra Ateca, Cupra Formentor și Cupra Leon, precum și Seat Tarraco din anii 2020-2022. Pe lista sunt și modelele Skoda Octavia, Superb, Karoq și Kodiaq. 

Din cauza constrângerilor actuale privind capacitatea de producție, înlocuirea capacului cu unul nou nu este posibil. Prin urmare, capacul va fi îndepărtat în timpul primei vizite de service în câteva minute. O a doua vizită de service va fi necesară pentru a-l monta imediat ce partenerul autorizat livrează piesa nouă. Codurile interne de rechemare pentru fiecare marcă sunt următoarele: „10H5” (VW), „10H6” (Skoda), „10H7” (Seat/Cupra) și „10H8” (Audi), scrie promotor.ro.

„Skoda Auto recheamă clienții cu vehicule Skoda Octavia, Skoda Karoq, Skoda Kodiaq și Skoda Superb echipate cu motoare 2.0 TSI evo, fabricate din august 2020 până în prezent, către centrele sale de service autorizate. În anumite circumstanțe, capacul motorului se poate slăbi și se poate apropia de piesele fierbinți ale motorului, ceea ce poate provoca deformare termică și, în cazuri extreme, un incendiu în compartimentul motor”, spun reprezentanții Skoda, conform sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel