Au fost false știrile despre Kim Jong-Un? Ce au descoperit sud-coreenii

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Serviciile de informații ale Coreei de Sud a transmis că zvonurile despre sănătatea lui Kim Jong-Un nu au avut bază reală și că nu există semne despre faptul că a suferit o operație pe inimă.

Serviciile de informații ale Coreei de Sud a transmis că zvonurile despre sănătatea lui Kim Jong-Un nu au avut bază reală și că nu există semne despre faptul că a suferit o operație pe inimă, conform BBC.

Liderul nord-coreean a dispărut din spațiul public pentru 20 de zile și a rata serbarea aniversării bunicului său, unul dintre cele mai mari evenimente al anului. Unele publicații au transmis că el era „extrem de bolnav" sau chiar mort.

Surpriza care a șocat globul

Cu toate acestea, Kim Jong-Un a surprins tot globul când și-a făcut apariția la o fabrică de îngrășământ, într-o stare de sănătate aparent bună.

Șeful serviciilor de informații sud-coreene, Suh Hoon, a vorbit în fața unei Comisii parlamentare, miercuri. El a spus că nu există semne cum că zvonurile despre sănătatea lui Kim Jong-Un ar fi adevărate.

Comisia a aflat de la servicii că liderul nord-coreean a apărut public de doar 17 ori în acest an, de puține ori dacă comparăm cu cele 50 de apariții obișnuite din primul trimestru al anului. Însă, un membru al Comisiei a presupus că totul ar fi din cauza epidemiei Covid-19, chiar dacă Coreea de Nord nu are niciun caz raportat.

Coronavirusul nu poate fi scos din calcul

„Nu poate fi ignorat faptul că există o epidemie și în Coreea de Nord", a spus parlamentarul Kim Byung-Kee. „Kim Jong-Un s-a concentrat pe consolidarea afacerilor interne precum forțele militare și pe întâlnirile de partid, iar coronavirusul a limitat și mai mult activitatea sa publică".

Întrebările ridicate asupra stării de sănătate a liderului de 36 de ani au început să apară pe 15 aprilie, după ce Jong-Un a ratat evenimentul legat de bunicul său. La șase zile distanță, o sursă anonimă a transmis pentru Daily NK că nord-coreeanul avea probleme grave la inimă.

În timpul speculațiilor, sursele serviciilor de informații chineze și guvernul sud-coreean au dezmințit informațiile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel