Atenţie unde faceţi grătar de 1 Mai. Garda de Mediu - în control

Mare atenţie unde alegeţi să faceţi grătar. Nu de alta, dar comisarii Gărzii de Mediu nu au liber pe 1 Mai.

Ca nu cumva ziua liberă de 1 Mai să nu vă aducă şi o amendă, vă recomandăm să alegeţi cu mare atenţie locul unde veţi face grătar. Aceasta deoarece comisarii Gărzii de Mediu vor efectua acţiuni de control în zonele de picnic, începând din acest week-end şi pe durata mini-vacanţei de 1 Mai, a anunţat, joi, într-un comunicat de presă, Ministerul Mediului. 

 În fiecare localitate trebuie înfiinţate spaţii special amenajate pentru picnic

"Vremea frumoasă şi minivacanţa de 1 Mai îndeamnă foarte mulţi turişti să caute frumuseţea şi răcoarea naturii. Tuturor le dorim, de pe acum, să se bucure, din plin, de acestea, dar, totodată, preventiv, le atragem atenţia că natura, pentru a rămâne frumoasă, nu suportă orice.

[citeste si]

Vom verifica, în aceste zile, prin comisarii Gărzii Naţionale de Mediu, existenţa şi dotările acestora precum şi modul în care turiştii respectă obligaţiile aceleiaşi legi. Am atenţionat în legătură cu aceste aspecte prefecturile şi autorităţile administraţiei publice locale. Totodată, împreună cu custozii, vom acorda o atenţie specială ariilor naturale protejate.

Nu vreau să mai existe situaţii precum cele reflectate de presă, în care specii de floră protejate au fost, literalmente, strivite de cauciucurile autoturismelor aşa-zişilor turişti iubitori de natură", a subliniat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu. 

Potrivit ministerului de resort, în fiecare localitate, conform legii, trebuiau înfiinţate spaţii special amenajate pentru picnic, dotate cu grătare şi saci menajeri pentru colectarea deşeurilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel