Atentat TERORIST și la Kabul. Cel puțin 22 de victime în urma unui asalt al Statului Islamic

ISIS
ISIS

Cel puțin 22 de oameni au fost uciși și răniți în capitala Afganistanului. Mai mulți teroriști afiliați Statului islamic au luat cu asalt Universitatea din Kabul.

Vineri seară, în timp ce Viena se confrunta cu cel mai sângeros atentat din ultimele patru decenii, capitala afgană, Kabul, era luată cu asalt de teroriștii Statului Islamic. Cel puțin 22 de oameni au fost uciși sau răniți după ce oamenii armați, afiliați Statului Islamic, au luat cu asalt Universitatea Kabul. Conform informațiilor, aceasta găzduia un târg de carte la care a participat și ambasadorul Iranului în Afganistan. 

Luptele au durat cinci ore

Au fost luați ostatici iar cu forțele de securitate s-au luptat cu teroriștii mai mult de cinci ore. Guvernul afgan a declarat ziua de marți drept zi de doliu național. Trei atacatori au împușcat studenții în timp ce aceștia fugeau pe culoarele universității, iar ceilalți doi au intrat în camerele din campus și au împușcat pe cei prezenți acolo. În final, forțele de securitate au reușit să îi elimine pe atacatori.

Atacul a început cu o explozie puternică la porțile universității, imediat după ora 11. Explozia a speriat sutele de studenți, mare parte dintre ei reușind să fugă. Totuși, o parte dintre aceștia au rămas în incintă și au fost victime ale atacatorilor. Fotografiile publicate de un înalt oficial guvernamental au arătat studenți zăcând morți în sălile universității. Un student pare să fi fost împușcat când încerca să sară pe fereastră, pentru a se salva.

A fost vizat ambasadorul iranian?

Nu este clar dacă diplomatul iranian a fost ținta atacului de luni, deși trimișii Teheranului au fost vizați anterior în alte atacuri, care au crescut tensiunile dintre cele două țări. În 1998, Iranul i-a responsabilizat pe talibani pentru moartea a nouă diplomați iranieni care lucrau în consulatul din nordul Afganistanului și a trimis întăriri la granița dintre cele două state, informează TheGuardian.

VEZI ȘI:  Unde au lovit teroriștii?! Este INCREDIBIL ce simbol a apărut pe hartă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel