ATAC CHARLIE HEBDO. Cioroianu: Acești teroriști doresc să inducă o stare de război

Adrian Cioroianu, fost ministru de Externe, a comentat la Realitatea Tv atacul terorist din Franța petrecut în redacția revistei satirice CHARLIE HEBDO.

"Acești teroriști doresc să inducă o stare de război. Cred că datoria noastră este să nu îi confundăm pe acești teroroști, pe acești barbari, cu ansamblul lumii musulmane. Invitatul dumneavoastră avea dreptate când spunea că musulmanii se află mereu în război între ei. Dar datoria noastră, ca lume civilizată, ca lume care este mândră de originea noastră iudeo- creștină, trebuie să mergem mai departe pe drumul valorilor pe care le-am ales. Și acest valori presupun și toleranța și, atâta vreme cât nu toți musulmanii se comportă în acest fel, trebuie să păstrăm pe mai departe diferențele. Trebuie să luptăm împotriva acestor teroriști, pentru că terorismul există indiferent de religie și dacă ei au strigat Allah Akbar (n.r. Dumnezeu este mare) nu înseamnă neapărat că Dumnezeu este de partea lor și să nu cădem în plasa lor, care doresc să ducem soldați în Irak sau în Siria pentru că acesta este scopul Statului Islamic în acest moment. Să aibă o forță împotriva căreia să lupte pe teren. Ei pierd acolo inițiativa în fața loviturilor americane", a declarat Adrian Cioroianu la Realitatea.

Citește și: ATAC TERORIST CHARLIE HEBDO. Reacția SRI, după atentatul de la PARIS. Ce măsuri se iau pentru SECURITATEA ROMÂNIEI 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel