Asociația E-Civis, cu sprijinul Microsoft, a lansat RoboHub pentru copiii din familiile dezavantajate din București

Asociația E-Civis, cu sprijinul Microsoft, a lansat RoboHub, un spațiu dedicat cursurilor de robotică si programare care își propune să deschidă drumul spre tehnologie și spre o gândire analitică copiilor din familiile dezavantajate din București și zonele adiacente. 

În cadrul RoboHub (situat pe Str. Mihai Eminescu 19-21) vor avea loc în fiecare week-end, începând din data de 29 septembrie, diferite cursuri, de la programare cu cei mai mici roboți programabili, Minecraft Education și MakeCode, până la cele cu Arduino și Raspberry Pi. Cursurile vor fi gratuite pentru copiii care primesc bursă socială și subvenționate pentru copiii care provin din familii cu un venit maxim de 4000 RON. Înscrierile se pot face online, pe site-ul organizației: www.e-civis.eu sau la telefon 0721 678 764. Locurile se vor ocupa în ordinea înscrierilor, existând o listă de așteptare dacă se depășește numărul maxim de copii în fiecare grupă.

Fiecare tip de curs va avea maxim 20 de participanți și o durată de 1 lună, permițând astfel unui număr cât mai mare de copii să ia contact direct cu unele dintre cele mai îndrăgite discipline, robotica și programarea, și oferindu-le totodată șansa de a testa platforme de programare și hardware diferite. Din 29 septembrie vor începe cursurile de Introducere în programarea roboților și Programarea cu MakeCode și Micro:Bit, iar la sfârșitul lunii octombrie vor mai fi introduse încă 4 tipuri diferite.

"Am ales roboții ca mijloc de învățare din mai multe motive, identificate inclusiv în lucrări academice: atelierele cu roboți sunt activități practice, care presupun o gândire critică și creativă. Dincolo de acest lucru, îi ajută pe copii să reflecte și asupra naturii umane prin analizarea modului complex în care un robot trebuie programat pentru a efectua acțiuni, cum ar fi pășitul sau comunicarea prin cuvinte.

De asemenea, investiția Microsoft a deschis calea unei colaborări sustenabile în domeniul educației digitale pentru copiii din București și județele învecinate prin atragerea unor parteneri importanți precum Institutul de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului sau Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul Universității București.", a declarat Ana-Maria Stancu, inițiator și Președinte E-Civis.

RoboHub este parte a programului "Alt Viitor" derulat de Microsoft pentru a susține dezvoltarea de competențe digitale, prin activități de programare, pentru peste 11.000 de elevi. În plus, prin evenimentele de popularizare și resursele online și offline dezvoltate în cadrul fiecăruia dintre cele patru proiecte, va crește nivelul de conștientizare în ceea ce privește noile tehnologii în rândul a peste 160.000 de copii, asigurându-se totodată formări de specialitate pentru mai bine de 4.000 de profesori din întreaga țară, concentrându-se în special pe zone defavorizate.

E-Civis este o asociație activă în România din 2009, membră la nivel local și european a Digital Skills and Jobs Coalition, dar și a Rețelei Europene de Robotică, având o experiență semnificativă în promovarea valorilor democratice prin intermediul tehnologiei. Prin proiectul Everyone Digital, dezvoltat în cadrul programului Alt Viitor, E-Civis își propune să asigure accesul egal la tehnologie pentru toți copiii și tinerii, concentrându-se pe zone sărace din sudul țării și din Moldova, dar adresându-se și copiilor din București ale căror familii nu își permit un curs de robotică sau programare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2023 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0