Armistiţiul din Ucraina. Armata ucraineană nu își retrage trupele

Armata ucraineană a făcut cunoscut luni că nu va putea începe să-și retragă armamentul greu de pe linia frontului din estul țării în condițiile în care separatiștii proruși nu și-au oprit atacurile împotriva pozițiilor armatei în pofida acordului de încetare a focului semnat la Minsk.

La sfârșitul săptămânii trecute, rebelii și armata ucraineană au afirmat că au ajuns la un acord pentru a începe procesul de retragere a armelor, în conformitate cu armistițiul intrat în vigoare la 15 februarie, notează Agerpres.

Violențele s-au redus în mod semnificativ în ultimele zile, însă rebelii au atacat de două ori trupele guvernamentale în cursul nopții, a afirmat purtătorul de cuvânt al forțelor de la Kiev, Anatoli Stelmah.

Citește și: Iohnnis, de acord cu Germania: nu vrea livrări de arme Ucrainei 

'Având în vedere că pozițiile militarilor ucraineni continuă să fie atacate, nu poate exista încă nicio discuție cu privire la retragerea armamentului', a spus la rândul său purtătorul de cuvânt al Statului Major al armatei ucrainene, Vladislav Seleznev, într-un mesaj televizat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel