Aproximativ 40 de polițiști decapitați în Congo. Firul evenimentelor

Tara africană se confruntă cu un nou val de violență la luni după refuzul lui Joseph Kabila de a părăsi puterea.

Miliția rebelă a capturat și decapitat aproximativ 40 de ofițeri de poliție, vineri, în provincia Kasai, situată în centrul Republicii Democrate Congo. Informațiile au fost furnizate agenției  de presă Reuters de către Francois Madila Kalamba, liderul ansamblului legislativ din provincia congoleză, scrie cotidianul portughez Publico.

Citând martori locali, Kalamba spune că rebelii lui Kamuina Nsapu au salvat viețile a șase membri ai forțelor de autoritate pentru că vorbeau Tshiluba, un dialect local. Victimele au fost atacate atunci când plecau din orașul Tshikapa spre Kananga, capitala provinciei Kasai.

[citeste si]

Episodul face parte dintr-un val de violență cu influențe etnice care afectează cinci provincii congoleze de la criza politică din decembrie, când președintele Joseph Kabila a refuzat să renunțe la putere, la sfârșitul mandatului. Cu toate că, în ultimele săptămâni, sute de rebeli s-au predat autorităților, un grup aflat sub emblema lui Kamuina Nsapu a continuat să lupte împotriva forțelor din Kinshasa. Nu se știe cine conduce această miliție.

Peste 400 de persoane au fost ucise în acest val de violențe în ultimele luni, iar Națiunile Unite încă investighează și încearcă să identifice ceea ce ar putea fi până la 17 gropi comune cu victime ale acțiunilor armatei congoleze și ale rebelilor.

Săptămâna trecută, doi oficiali ai ONU, unul de naționalitate suedeză și celălalt nord-americană, au fost răpiți de un grup neidentificat tot în procincia Kasai. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel