Anvelopele de iarnă sunt obligatorii de astăzi. Vezi ce amenzi rişti dacă nu le ai

anvelopa
anvelopa

Noua lege privind dotarea vehiculelor în condiţii de iarnă intră în vigoare astăzi.

Astfel, anvelopele devin obligatorii în condiţii meteo specifice: drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Acestea trebuie să fie omologate şi să poarte marcajul M+S (sau M.S, sau M&S). Nu sunt recomandate anvelope de iarnă second-hand mai vechi de 4-5 ani sau la care înălţimea profilului lor este mai mică de 4 mm. Anvelopele denumite comercial “all seasons” sau 4S, ca şi cele Alpin, Mountain sau Winter, pot fi acceptate dacă au marcajul specific anvelopelor de zăpadă M+S, M.S., M&S, informează Jurnalul Naţional.

Ministerul Transporturilor a anunţat săptămâna trecută care sunt amenzile ce vor fi aplicate pentru nerespectarea regimului anvelopelor. Acestea pot varia de la 600 de lei până la 8 000 de lei.

Astfel, în cazul autovehiculelor cu masa totalã maximã autorizatã mai mică de 3,5 tone sau cu maxim 9 locuri pe scaune, inclusiv conducătorul auto, valoarea amenzii variaza între 600 - 1400 lei. În cazul autovehiculelor de transport marfã cu o masã totalã maximã autorizatã mai mare de 3,5 tone şi a autovehiculelor de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducãtorului auto, valoarea amenzii poate varia între 2500 – 4000 lei.

Dacă fapta constatată are ca efect şi blocarea unui sector de drum, sancţiunea contravenţională este de 5000 - 8000 lei plus costurile aferente intervenţiei de degajare a sectorului de drum afectat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel