Antonescu: Băsescu, cel mai costisitor parazit de stat din România

antonescu
antonescu

Președintele interimar, Crin Antonescu, invitat miercuri seară în cadrul emisiunii ”Sinteza zilei” de la Antena 3, a vorbit despre vila Dante, despre care premierul Victor Ponta a spus că are date că acest imobil a fost reamanajat cu peste un milion de euro din bani publici, ca viitoare locuință pentru Traian Băsescu, la sfârșitul mandatului de președinte.

”Într-o perioadă de austeritate, așa declarată și zisă austeritate, în care fapt fără precedent pentru istoria României, oamenilor li s-au luat 25% din salarii bugetarilor, a crescut TVA, sub o formă sau alta, au fost atacate și diminuate și pensiile, în care s-au desființat un număr enorm de IMM-uri, s-au produs circa un milion de șomeri, în care toată lumea a fost îndemnată să strângă cureaua sub pretenția că se face și un lucru bun și o reformă, se făceau aceste cheltuieli de un milion numai pentru renovarea unitații, de la bugetul public, și că atât obiectivul, cât și banii aparțineau Guvernului României”, a arătat Crin Antonescu.

El a continuat: ”Mai știu un al doilea lucru.  Așa cum rezultă din documentele puse la dispoziție astăzi de către RAAPPS, din aprilie, această investiție a trecut cumva sub controlul exclusiv al SPP, care nu e subordonat Guvernului, ci direct președintelui. Și mai știu că un om ca Traian Băsescu, foarte informat, dacă nu ar fi avut nicio legătură cu această casă, ar fi spus exact ce este cu ea” a continuat președintele interimar.

În opinia lui Crin Antonescu, vila Dante din cartierul Primăverii era destinată lui Traian Băsescu, care nu avea cum să nu cunoască faptul că acolo se făceau renovări atât de ”costisitoare”.

”Cui putea fi destinată acea resedință personală, cărui demnitar român, d-lui Emil Boc, d-nei Elena Udrea, d-lui Videanu? Nu cred. Este foarte clar cui era destinată si președintelui nu avea cum să nu știe,  de vreme ce SPP preluase gestiunea acestui obiectiv. Presedintele Traian Băsescu are voluptatea de a fi bine informat și nu avea cum să nu știe ce se întâmplă acolo. Emil Boc și Mihai Răzvan Ungureanu ar trebui întrebați oficial ce era cu acel obiectiv”, a mai spus Crin Antonescu, după care a afirmat că, în vreme ce românii suportau austeritatea, Traian Băsescu era ” cel mai costisitor parazit de stat din România”.

”Austeritatea era numai pentru cei mulți, în timp ce pentru cercul conducător din jurul luiTraian Băsescu a fost o perioadă de mare prosperitate. Marea nerușinare a lui Traian Băsescu este că atunci când decidea, trecând peste Constituție, să taie salarii, să închidă școli, spitale, etc, făcea teorii ultra liberale, cu slabul, cu grasul, cu scapă cine poate, cu cei puternici, care sunt în stare, să se descurce, adică privații  Toate acestea, ce ne arată? Că acest om era gras sau era slab? De fapt, Traian Băsescu era, în vremea aceasta, cel mai costisitor parazit de stat din România”, a explicat Crin Antonescu la Antena 3

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel