Antisemitism. Trump, poziție fermă

Președintele american Donald Trump a denunțat marți, într-un interviu acordat NBC, amenințările 'oribile' și 'dureroase' care vizează comunitatea evreiască din SUA, și a afirmat că antisemitismul și rasismul care afectează America 'trebuie să înceteze', scrie Agerpres.

'Antisemitismul este oribil. Trebuie să înceteze', a declarat Donald Trump în interviul acordat postului de televiziune american, după o vizită la Muzeul de istorie afroamericană din Washington.

'Amenințările antisemite care vizează comunitatea evreiască (...) sunt oribile și dureroase și ne amintesc câte mai rămân de făcut pentru a elimina ura și prejudecată', a mai spus liderul de la Casa Albă.

Autoritățile federale americane investighează o serie de amenințări cu bombă care au vizat cel puțin 10 centre ale comunității evreiești, inclusiv în Alabama, Ohio, Illinois, Texas și New York. Nicio persoană nu a fost rănită și se pare că amenințările au fost niște farse, a afirmat luni pentru NBC News Asociația Centrelor Comunitare Evreiești din America de Nord.

În Missouri (centru), o sută de morminte din cimitirul evreiesc din Saint Louis au fost profanate la sfârșitul săptămânii trecute.

Dacă fiica lui Donald Trump, Ivanka Trump, convertită la iudaism, a denunțat aceste amenințări pe Twitter — 'Statele Unite ale Americii sunt o națiune întemeiată pe principiul toleranței religioase', a scris ea—, președintele republican nu a făcut declarații pe marginea acestui subiect în weekend.

'Astăzi, și în fiecare zi a președinției mele, mă angajez să fac tot ceea ce este posibil să respect promisiunea de libertate pentru afroamericani și pentru toți americanii', a spus Donald Trump după vizita la Muzeul de istorie afroamericană.

'Această vizită ne amintește motivele pentru care este important să combatem intoleranța și ura în toate formele sale oribile', a spus el, adăugând că va merge de asemenea la Muzeul Holocaustului din Washington.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel