Antena 3, ținta unor atacuri fără precedent. Pericol uriaș, dezvăluit de un psiholog-exclusiv

O parte din telespectatorii Antena 3 au fost jigniți după ce au participat la adunarea publică de vineri din Piața Constituției.

Antena 3 va face o sesizarea la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), după afirmațiile făcute în presă de mai mulți pseudo-jurnaliști, a anunțat, duminică, Radu Tudor, la emisiunea Punctul de întâlnire.

DC News a stat de vorbă Președintelele Asociației Sănătate Mintală pentru Calitatea Vieții, psihologul Dan Ivănescu, pentru a vedea de unde vin aceste atacuri furibunde, care este, de fapt, cauza lor.

DC News: De ce se aruncă cu noroi în oamenii mai în vârstă care au fost la adunarea publică alături de Antena 3?


Dan Ivănescu: Pentru că sunt o categorie socială care în ochii multora nu prea îşi au rostul chiar dacă aceştia au muncit şi au contribuit din punct de vedere social şi profesional pentru binele general, iar acum când consideră că ceva nu este în ordine, ies în stradă şi îşi manifestă un drept asigurat de Constituţia României pentru toţi cetăţenii ei indiferent de vârstă, sex sau religie.

(w670) 

DC News: Pare a fi o ură 'generală' la adresa acestor oameni. Avem voie să judecăm oamenii în funcție de vârstă, aspect fizic etc?


Dan Ivănescu: Nu avem voie să judecăm în funcție de ceva pentru care omul nu este responsabil cum ar fi vârsta, avem voie să judecăm după ce a făcut sau nu omul, dar chiar și acest lucru trebuie făcut bine în momentul în care înțelegem contextul în care acesta s-a manifestat. Există pericolul să ajungem să judecăm după cum se îmbracă cetățeanul x sau y, după cum arată din punct de vedere fizic, lucruri care nu sunt relevante din punct de vedere al calității umane.

(w670)

DC News: Ce ascunde această ură la adresa oamenilor în vârstă? 


Dan Ivănescu: Este vorba de faptul că îi consideră inutili, asistaţi sociali şi nu le mai văd rostul uitând totuşi un aspect destul de important şi anume că dacă cei mai învârstă nu ar fi fost nici noi nu am fi şi atunci cred că le datorăm mai mult respect şi înţelegere.

[citeste si]

------

Expresii folosite de Dan Tapalagă (Hotnews.ro) în legătură cu miile de participanţi la întâlnirea din Piaţa Constituţiei şi cu telespectatorii Antena 3, prezentate de Radu Tudor în rândurile de mai jos:

"atmosferă de mort"

"spirală cu pensionarii"

"entuziastul public de vârstă a treia"

"fețele amărâţilor din piaţa Constituţiei"

"publicul vostru, demn de milă şi compasiune"

"protestului cu rugăciune colectivă".

VEZI ȘI: Zoso, celebru hater din online, se face de râs aruncând cu noroi în Antena 3

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel