ANPC: Amenzi de aproape un milion de lei pentru cosmetice periculoase

cerbulescu
cerbulescu

În perioada 7-16 noiembrie 2011, comisari ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au aplicat amenzi în valoare de aproape un milion de lei atât agenților economici direcți, cât și celor online, pentru comercializarea unor produse cosmetice în compoziția cărora au fost depistate substanțe toxice pentru organismul uman.

În urma controlului ANPC, efectuat în luna noiembrie, comisarii instituției au depistat că zece probe din cele 18 eșantioane de produse cosmetice prelevate  de la șapte operatori economici conțineau plumb, arseniu, sau crom, infracțiuni pentru care s-au aplicat amenzi de aproape un milion de lei, a declarat preşedintele Autorităţii, Constantin Cerbulescu, marţi, într-o conferinţă de presă.

Produsele vândute atât direct, cât și online, precum pudra compactă "Qianyu", creionul dermatograf "Ruby Rose", trusa de fard "Ruby Rose", fardul de ochi "Butterfly", fardul de obraz "Lemax", fondul de ten "Ruby Rose", trusa Fard "Ruby Rose", fardurile "Miss Rose”, nu respectau prevederile legale privind conținutul substanțelor nocive.

74,57 la sută din operatorii economici verificați prezentau abateri de la prevederile legale, drept pentru care au fost aplicate 728 de sancţiuni, din care 322 de avertismente şi 406 de amenzi contravenţionale în valoare de 957.600 de lei.

Constantin Cerbulescu a lansat pe această cale un avertisment pentru cumpărătorii avizați, cerându-le să fie mult mai atenți la cum își cheltuiesc banii, deoarece prețurile mici afișate de vânzătorii care încearcă să-și atragă clientela nu garantează și calitatea produselor achiziționate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel